Amersfoort: Dwarse scheepsbouwers

Praat mee over de Tegenlicht: 'Dwarse scheepsbouwers'

08 mei
Datum
8 mei 2024
Tijd
19:00 - 21:30
Locatie
Bibliotheek Eemhuis
Link
Meer informatie

over de aflevering

Industriepolitiek is weer in. VPRO Tegenlicht laat een heel actuele trend zien: de kwetsbaarheid van globalisering. De oudste industrie van Nederland liep al voorop en bewijst haar veerkracht. Dat is nodig ook want hoewel scheepsbouwers als Bodewes in Nederland momenteel de internationale competitie uit landen als Polen de baas zijn, doemt er veel grotere concurrentie uit het Oosten op: de Chinezen en Indiërs hebben afgelopen jaren enorme stappen gezet op de scheepsbouwmarkt ten opzichte van Europa en dreigen ons te verpletteren. Hoe houden we onze maakindustrie in leven en toekomstbestendig?

 

programma

De scheepsbouwers van Bodewes laten zien dat we echt weer hier kunnen produceren en de maakindustrie ook een plek kan hebben, zelfs moet hebben, in Nederland. We zien hoe familiebedrijven voor behoud van bedrijvigheid en werkgelegenheid kunnen zorgen, wellicht op lange termijn beter dan bedrijven die afhankelijk zijn van investeerders.

Praat mee

We spreken hierover met de gasten en met jou als publiek. We nodigen iedereen uit om deel te nemen aan de discussie en hun ideeën en gedachten te delen. We kijken de uitzending terug vanaf 19.00 uur voor wie dat wil. Om 20.00 uur begint het gesprek. Als je de uitzending niet wil terugkijken, kun je om 20.00 uur aansluiten.

Sprekers

  • Ilse Matser: Adviseur bedrijfsfamilies bij Innoo. Ilse zet zich al meer dan 15 jaar in om familiebedrijven en bedrijfsfamilies op uiteenlopende onderwerpen te helpen en te begeleiden. Ilse werkt als adviseur, facilitator, opleider en bestuurder. Haar focus ligt hierbij op generatiewisseling en goed bestuur.
  • Meer sprekers volgen

locatie