Deventer: 'Mama please call me' (avond)

Praat mee over de Tegenlicht-aflevering 'Mamma please call me'

06 apr.
Datum
6 april 2023
Tijd
19:30 - 21:30
Locatie
Bibliotheek Deventer, theaterzaal, Stromarkt 18, Deventer
Link
Meer informatie

over de aflevering

Mama Please Call Me laat de gevolgen zien van de keuzes die wij (in de rijke landen) maken ten aanzien van de zorg voor onze kinderen en ouderen; keuzes met ingrijpende consequenties voor de economie en de gezinsverbanden in de lage lonen landen.

In de documentaire MAMMA PLEASE CALL ME wordt het ‘transnationale’ gezinsleven geportretteerd van de Filippijnse Emma, die in Londen woont, en haar twee kinderen Hannah (16) en Tsino (7) die in Manilla wonen. Emma werkt samen met haar moeder als werkster en nanny in Londen.

Zij heeft haar kinderen op de Filippijnen achtergelaten en de dagelijkse zorg voor hen overgedragen aan familieleden en nanny’s. Ze belt en smst veelvuldig. In de film staat de manier waarop Emma op duizenden kilometers afstand haar gezinsleven overeind probeert te houden centraal.

programma

Deze Meetup wordt vooraf gegaan door een filosofiecafé Deventer op donderdagavond 30 maart. Naar aanleiding van de geplande documentaire ‘mama please call me’  filosoferen we over hedendaagse slavernij. Is slavernij enkel een begrip uit het verleden? Of doen zich nog steeds vormen van slavernij voor  Zie de agenda van www.filosoferenindeventer.nl voor meer informatie.

Tegenlicht Meetup Deventer wil bijdragen aan kritisch denken en constructief samenleven. Meetup-bijeenkomsten worden georganiseerd naar aanleiding van uitzendingen van VPRO Tegenlicht. In tegenstelling tot vele andere meetups werken wij niet met externe sprekers, maar met betrokken geïnteresseerden en (ervarings)deskundige in het aanwezige publiek. Daardoor is er maximale ruimte voor uitwisseling van gedachten en het ontmoeten van andere geïnteresseerden. We starten om 19.30 uur met het bekijken van de volledige documentaire. Om 20.30 uur start de discussie. Wil je alleen aansluiten bij de discussie, ook dan ben je van harte welkom. Reserveer ook dan je plek met een Eventbriteticket. In de discussie gaan we met de aanwezigen onderzoeken wat dit onderwerp voor onszelf en onze directe omgeving betekent. Je bent van harte uitgenodigd. 

Voor mensen die ‘savonds liever niet de straat opgaan is er op donderdagochtend 2 maart een ochtend meet up over dit onderwerp. De ochtend meet up wordt uitgevoerd door een medewerker van bibliotheek Deventer. Zie betreffend evenement op  de agenda van bibliotheek Deventer en www.filosoferenindeventer.nl voor aanmelding. Tegenlicht Meetup Deventer is een initiatief van - en wordt in de avond begeleid door filosoof Trees Schopman (www.filosofischepraktijkdeventer.nl).

locatie