Deventer: Verbindende vertellers

Praat mee over de Tegenlicht-aflevering 'Verbindende vertellers'

04 apr.
Datum
4 april 2024
Tijd
10:30 - 12:30
Locatie
de Bibliotheek Centrum - Stromarkt 18 Deventer

over de aflevering

Wat is de zin van het leven? Waarom ben ik hier? In een hevig individualistische samenleving, en zonder het grote verhaal van een kerk dat je begeleidt van wieg tot graf, moeten we veel vragen zelf zien te beantwoorden. Maar hoe? Hoe vind je betekenis in een veranderende wereld? En hoe verbinden we onszelf nu met anderen?

In een tijd waar depressiecijfers stijgen en het aantal online lifecoaches explodeert, worden we gedwongen zelf op zoek te gaan naar richting in ons leven. Maar hoe doe je dat in een steeds individualistischer wordende samenleving? Hoe ontdek je jouw eigen levensverhaal? Wat doe je als dat verhaal zoek lijkt te zijn en hoe verbind je je daarin met anderen?

VPRO Tegenlicht duikt in deze zoektocht naar zingeving met Nederlanders van verschillende generaties die op hun eigen unieke manieren betekenis proberen te vinden in het leven.

programma

Tegenlicht Meetup Deventer wil bijdragen aan kritisch denken en constructief samenleven. Meetup-bijeenkomsten worden georganiseerd naar aanleiding van uitzendingen VPRO Tegenlicht.

Samen bekijken we de aflevering en starten vervolgens de discussie waarin we met de aanwezigen samen onderzoeken wat de consequenties van dit onderwerp voor ons zijn. Aanmelden is niet verplicht maar wordt wel gewaardeerd.

Zelf een bijdrage doen?
Heb je zelf ideeën over thema's, onderwerpen die je graag onder de aandacht wilt brengen? Mail dan naar Marktmeesters@bibliotheekdeventer.nl t.a.v. Wilma Achtereekte.

locatie