Eindhoven: Maak 't simpel

Praat mee over de Tegenlicht-aflevering 'Maak 't simpel'

11 apr.
Datum
11 april 2024
Tijd
19:00 - 22:00
Locatie
Openbare Bibliotheek Eindhoven
Link
Meer informatie

over de aflevering

Van toeslagenaffaire tot woningentekort, van erfpacht tot uitvoeringsorganen. Noem een overheidsdossier en het zit muurvast. Waar de meeste vingers wijzen naar de politiek, wordt de echte reden niet vaak genoemd: we hebben alles te complex gemaakt. Kan het ook simpel?

Wat gebeurt er als we er niet met z’n allen in slagen om te ‘ont-compliceren’? Is het überhaupt nog wel mogelijk om de vele kwesties rondom de toeslagenaffaire, stikstof en gaswinning te versimpelen?

VPRO Tegenlichtd kijkt mee met verschillende dossiers waarin de overheid vastloopt en zelf niet meer lijkt te weten wat ze doet en bladert mee in documentbestanden van burgers die de dupe zijn van overmatig complexe overheidsregels.

programma

Denkt u dat het simpeler kan?

Wilt u meedenken, praten en luisteren kom dan naar de Meetup op 11 april 2024 in de Bibliotheek Eindhoven.

Aan de hand van een aantal stellingen en video’s uit de VPRO Tegenlicht uitzending “Maak 't simpel“ geven we invulling aan de avond.

Programma:

19.00 uur inloop
19.15 uur video’s bekijken
19.30 uur start discussie/debat
20.30 uur pauze
20.45 uur tweede deel
21.45 uur afronding en napraten
22.00 uur zaal gesloten

Gasten: Ellen Rass van Het Bouwdepot

Moderator: Ineke Hurkmans

Tegenlicht 040
Samen met partners en een enthousiaste groep vrijwilligers wordt regelmatig een gratis toegankelijke meet-up georganiseerd waarbij een uitzending van VPRO Tegenlicht centraal staat.

locatie