Groningen: Stem van de natuur

Praat mee over de Tegenlicht-uitzending 'Stem van de natuur'

15 jun.
Datum
15 juni 2023
Tijd
18:30 - 22:00
Locatie
Tuinindestad
Link
Meer informatie

over de aflevering

Kraaien lossen puzzels op. Bijen vertonen spelgedrag. Walvissen hebben een complexe taal. We doen de ene na de andere verbijsterende ontdekking over dieren. Maar tegelijkertijd holt de biodiversiteit in onze vervuilde ecosystemen hard achteruit. In Nederland staat bijna de helft van alle soorten onder druk. Als we zo doorgaan, leven de enige dieren op aarde straks in varkens- en kippenstallen. 

Hoe stoppen we die achteruitgang? Hoe brengen we de wilde dieren terug? En hoe zorgen we dat dieren een goed leven kunnen leiden? Tegenlicht luistert naar de natuur en schijnt haar licht op wetenschappers die met kunstmatige intelligentie dierentalen proberen te ontcijferen, ethici die dierenleed in kaart proberen te brengen, juristen die ecosystemen tot rechtspersonen willen maken en architecten die ontwerpen voor dieren.

Waarom naar Mars als er op aarde nog zoveel meer intelligent leven te ontdekken is?

programma

Na een periode van stilte zijn de VPRO Tegenlicht Meet Ups terug in Groningen! We gaan meteen met een belangrijk onderwerp aan de slag, want het is broodnodig om het roer een flinke zwieper te geven en in de bres te springen voor onze ecosystemen en biodiversiteit.

Samen met jou willen wij hierover in discussie.

Opgeven kan al via een mail naar tuinindestad@gmail.com.

Meer info over het programma volgt snel.

locatie