Heerlen: de Voedsel b.v.

Meet-up over de Tegenlicht aflevering 'de Voedsel b.v.'

24 apr.
Datum
24 april 2024
Tijd
19:30 - 21:30
Locatie
SCHUNCK Glaspaleis
Link
Meer informatie

over de aflevering

Nederland is na de Verenigde Staten van Amerika de grootste voedselexporteur ter wereld. We zijn de grootste tomatenexporteur van Europa, onze uien gaan naar Afrika en varkens naar China of Italië. Tegelijkertijd importeert Nederland sperzieboontjes uit Kenia en asperges uit Peru. De wereldwijde voedselproductie is verantwoordelijk voor ten minste 25% van alle uitstoot. Met de effecten van en bewustwording over klimaatverandering is dit wereldwijde voedselsysteem niet langer houdbaar.

Het is tijd voor verandering, maar wat betekent dit voor Voedsel BV Nederland? Fotojournalist Kadir van Lohuizen gaat voor VPRO Tegenlicht op zoek naar antwoorden op vragen als: waar komt ons voedsel vandaan? Hoe wordt het geproduceerd? Waar brengen we het naartoe? En welke rol speelt Nederland in dit systeem?

programma

Op 24 april in SCHUNCK Bibliotheek te Heerlen een Tegenlicht Meet Up organiseren rondom de Voedsel BV. Na de aflevering praten we onder leiding van wetenschapsjournalist Vincent Janssen (De Limburger) na met onder andere

  • Voedingswetenschapper Alie de Boer (Maastricht University),
  • Professor Wim Vriezen (Maastricht University, Brightlands Future Farming Institute)
  • Ruud Zanders, oprichter van Kipster, de meest diervriendelijke kippenstal ter wereld.

 

locatie