Oss: De voedsel BV

Praat mee over de VPRO Tegenlicht-aflevering 'De voedsel BV'.

13 sep.
Datum
13 september 2023
Tijd
19:30 - 21:30
Locatie
Cultuurpodium Groene Engel

over de aflevering

Nederland is de op één na grootste voedselexporteur ter wereld, net na de Verenigde Staten. We zijn kampioen in het verbouwen van tomaten in kassen en de grootste als het gaat om kennis en innovatie op het gebied van zaadveredeling. Ons land heeft en produceert voedsel in overvloed dat naar alle uithoeken van de wereld gaat. En dat allemaal in een land waar ruimte schaars is. Waar zal het volgende decennium ons heen leiden? Meer megaboerderijen?  Verticale boerderijen in steden?  Nog meer export of gaan we meer lokaal en dierproefvrij produceren?  

programma

Gasten

Bij de Meet Up in Oss zijn drie organisaties aanwezig waarmee verder wordt gepraat over hoe je in je lokaal beter met voedsel om kunt gaan. Het gaat om Hof van Oss, Landerij VanTosse en Samen tegen Voedselverspilling.

Verspillingsvrije Week

De Verspillingsvrije Week daagt heel Nederland uit om een week lang zo min mogelijk voedsel weg te gooien. De week wordt ondersteunt door tal van bedrijven, organisaties en gemeenten in heel Nederland en is dit jaar van 11 tot en met 17 september.

De Tegenlicht Meet Up is in Groene Engel in Oss. Om 19.00 is het mogelijk om de Tegenlicht- aflevering op een groot scherm te bekijken. Het programma met de gasten begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, maar aanmelden is fijn. Dat kan via www.nobb.nl/activiteiten