Rotterdam: Dwarse scheepsbouwers

Praat mee over de Tegenlicht-aflevering 'Dwarse scheepsbouwers'

25 apr.
Datum
25 april 2024
Tijd
17:45 - 20:30
Locatie
Centrale Bibliotheek Rotterdam
Link
Meer informatie

over de aflevering

Industriepolitiek is weer in. We laten een heel actuele trend zien: de kwetsbaarheid van globalisering. En de oudste industrie van Nederland liep al voorop en bewijst haar veerkracht. Dat is nodig ook want hoewel scheepsbouwers als Bodewes in Nederland momenteel de internationale competitie uit bv. Polen de baas zijn, doemt er veel grotere concurrentie uit het Oosten op: de Chinezen en Indiërs hebben afgelopen jaren enorme stappen gezet op de scheepsbouwmarkt ten opzichte van Europa en dreigen ons te verpletteren. Hoe houden we onze maakindustrie in leven en toekomstbestendig?

De werf van Bodewes bestaat al sinds 1812. En de scheepsbouwers daar laten zien dat we echt weer hier kunnen produceren en maakindustrie ook een plek kan hebben, ja zelfs moet hebben, in Nederland. En we zien ook hoe familiebedrijven ook duurzamer zijn en op de lange termijn voor behoud van bedrijvigheid en werkgelegenheid zorgen.

In onze meetup Tegenlicht010 spreken we met de regisseur en drie Rotterdamse gasten verder over deze materie en onderzoeken we wat we in Rotterdam allemaal kunnen doen rondom het versterken van onze maakindustrie. Meet-up VPRO Tegenlicht Rotterdam wordt gemaakt door Nynke Schaaf van ConComCow, Connecting Communities in Coworking.

programma

Programma

  • 18:00 Vertoning aflevering
  • 19:00 Meet-up met gasten

Praktische informatie

  • Datum en tijd: donderdag 25 april 2024,
    • 18:00 vertoning aflevering
    • 19:00 Meet-Up met gasten
  • Locatie: Centrale Bibliotheek, 4de verdieping, filmzaal
  • Toegang gratis, aanmelden verplicht 

locatie