Rotterdam: Sociaal wonen in Rotterdam

Praat mee over Sociaal wonen in Rotterdam

27 feb.
Datum
27 februari 2024
Tijd
19:00 - 21:30
Locatie
LaatBloeien Rotterdam, 1e etage zaal Podium
Link
Meer informatie

over het programma

Voor veel woningzoekenden zijn de problemen op de woningmarkt steeds nijpender. Hoe kunnen we de verhitte woningmarkt verlichten en wat zijn duurzame en inspirerende initiatieven in en buiten onze stad? Hoe kunnen maatschappelijke initiatieven het herstel bespoedigen?

Praat mee over sociaal wonen in Rotterdam
 
De uitdagingen op de woningmarkt worden met de dag urgenter. Tijd om samen na te denken over oplossingen! Hoe verlichten we de verhitte woningmarkt en welke duurzame en inspirerende initiatieven zijn er in en buiten onze stad? En misschien nog belangrijker: is betaalbaar wonen een recht in Rotterdam?
 
Interactieve uitwisseling

Op dinsdagavond 27 februari organiseert LOKAAL i.s.m. Tegenlicht 010 en ConComCow (Connecting Communities in Coworking) een boeiend gesprek waarin deze vragen aan bod komen. Samen met jou en sprekers als Mohamed el Achkar, bestuurder bij Woonstad Rotterdam en vier Rotterdamse raadsleden duiken we dieper in dit onderwerp en gaan we mogelijke oplossingen verkennen. We hopen op een interactieve uitwisseling van ideeën en meningen.

Tegenlicht010 zal de interactieve uitwisseling begeleiden met de vertoning van een fragment van VPRO Tegenlicht rond sociaal wonen in Wenen. Regisseur Arnout Arens reist af naar de hoofdstad Wenen, waar maar liefst 60% van de bevolking in sociale huurwoningen woont. Deze stad is zelfs uitgeroepen tot de leefbaarste stad ter wereld. Hier zijn huurprijzen van €250 voor een appartement van 50 vierkante meter heel normaal. In Graz, de tweede stad van het land, worden onder leiding van burgemeester Elke Kahr ook nieuwe sociale woningen gebouwd. Sociale woningbouw voor bijna iedereen is in Wenen de norm, kan dat ook in Rotterdam?

programma

Dinsdagavond 27 februari
LaatBloeien Rotterdam, 1e etage zaal Podium
Hofplein 19
Inloop 19:00 uur
Tijd 19.30 - 21.30 uur

locatie