Soest: Stem van de natuur

Praat mee over de Tegenlicht-uitzending 'Stem van de natuur'

09 jun.
Datum
9 juni 2023
Tijd
20:00 - 22:00
Locatie
Steenhoffstraat 46A, 3764 BM, Soest
Link
Meer informatie

over de aflevering

Kraaien lossen puzzels op. Bijen vertonen spelgedrag. Walvissen hebben een complexe taal. We doen de ene na de andere verbijsterende ontdekking over dieren. Maar tegelijkertijd holt de biodiversiteit in onze vervuilde ecosystemen hard achteruit. In Nederland staat bijna de helft van alle soorten onder druk. Als we zo doorgaan, leven de enige dieren op aarde straks in varkens- en kippenstallen. Hoe stoppen we die achteruitgang? Hoe brengen we de wilde dieren terug? En hoe zorgen we dat dieren een goed leven kunnen leiden? Tegenlicht luistert de hele maand april naar de natuur en schijnt haar licht op wetenschappers die met kunstmatige intelligentie dierentalen proberen te ontcijferen, ethici die dierenleed in kaart proberen te brengen, juristen die ecosystemen tot rechtspersonen willen maken en architecten die ontwerpen voor dieren. Waarom naar Mars als er op aarde nog zoveel meer intelligent leven te ontdekken is?

programma

Dit alles bespreken we o.a. met gemeenteraadsleden van de gemeenteraad in Soest en groene Soesters die zich inzetten voor natuurontwikkeling. Het gesprek wordt geleid door Rosalie Smit, initiatiefnemer van Het Bomenparlement. Uw kamerplant, huisdier of andere natuurvriend is uiteraard ook van harte welkom om mee te praten.

Als u de Meet Up wilt bijwonen is reserveren fijn maar niet verplicht. De toegang is gratis, maar een donatie wordt op prijs gesteld.

U reserveert een plek door ons te mailen: soesttegenlichtmeetup@gmail.com. 

locatie