Tilburg: You can't kill the story

Praat mee over de Tegenlicht-uitzending 'You can't kill the story'

29 feb.
Datum
29 februari 2024
Tijd
19:30 - 21:30
Locatie
Kennismakerij (Bibliotheek LocHal)
Link
Meer informatie

over de aflevering

Journalisten over de hele wereld komen steeds meer onder druk te staan door oorlogsgeweld, autoritaire regimes, georganiseerde misdaad en door het gebrek aan vertrouwen van de gewone burger. Persvesten zijn niet langer een garantie voor bescherming, en maken de drager ervan soms juist tot doelwit. Tegelijkertijd is transparante, diepgravende verslaggeving nu belangrijker dan ooit.

programma

Deze Tegenlicht Meet Up - You can't kill the story vindt plaats van 19.30-21.30u op een bijzondere plek: op het StadsBalkon op de 3e verdieping van de LocHal, middenin de expositie Designing Journalism. De daar aanwezige draaimolen van kunstenaar Matthijs Bosman heeft ook een speciale rol van betekenis tijdens de meet up.

Te gast is o.a. onderzoeksjournalist Lucas Brouwers. Hij vertelt over het collectief ‘Forbidden Stories’. Zij ontwikkelen methodes voor samenwerking zodat belangrijke, gevaarlijke verhalen het licht blijven zien. Zo is zelfs de dood van een journalist niet het einde van een verhaal.

De Bibliotheek LocHal organiseert de lokale Tegenlicht Meet Ups in Tilburg, dit keer in samenwerking met het lectoraat Ontwerpen aan de Journalistiek van Fontys Hogeschool voor Journalistiek, en MindLabs.

In 2024 onderzoekt VPRO Tegenlicht samen met inspirerende denkers en doeners radicaal hoopvolle ontwikkelingen die de toekomst zullen bepalen. Aan de hand van een onderwerp uit een aflevering van de meest recente of juist een oude VPRO Tegenlicht-aflevering gaan we samen in gesprek. De meet-ups worden door het hele land georganiseerd en zijn voor iedereen toegankelijk.

De Tegenlicht Meet Ups zijn ontstaan uit het idee om samen verder te kijken en tot constructieve ideeën te komen, waar de Tegenlicht-uitzendingen ophouden. Praat ook mee in onze online Tegenlicht-community op Kenniscloud.

 

locatie