Utrecht: Rebranding migration

Praat mee over de Tegenlicht-uitzending 'Rebranding migration'

22 mei
Datum
22 mei 2023
Tijd
19:00 - 21:30
Locatie
Bibliotheek Neude, Neude 11, Utrecht
Link
Meer informatie

over de aflevering

In de maand mei gaat Tegenlicht op zoek naar een nieuw narratief over migratie - wat kunnen we  leren van de superdiverse steden waarin de minderheid de meerderheid vormt? In verschillende steden door Europa schuilen er initiatieven van een jonge gemixte generatie die verder denkt dan de natiestaat. Met sociale daadkracht, ondernemerschap en creativiteit vormen zij een nieuwe samenleving waarin ze verder denken dan wij en zij. Wat voor parallelle netwerken hebben zij opgebouwd? En hoe gaan deze netwerken ervoor zorgen dat we de economie draaiende houden, ondanks de aanhoudende vergrijzing?  

 

programma

Tijdens de Meetup willen we een gesprek voeren over de kansen en uitdagingen van migratie aan de hand van voorbeelden uit onze stad. Dat doen we met een aantal jonge Utrechters met verschillende achtergronden.

Hoe zijn ze betrokken bij de stad en wat zijn hun ervaringen als (nieuwe) inwoner? Hoe werken zij aan hun netwerk en toekomstplannen? Wat stimuleert en belemmert hen? Herkennen zij de versmelting van leefstijlen en culturen? Maakt het uit of je uit vrije keuze gekomen bent of als vluchteling? En Liesbeth Rosen Jacobson, migratiedeskundige Universiteit Leiden, schetst een historisch beeld over migratie en actuele ontwikkelingen.

Let op: van 19.00 tot 20.00 uur wordt de uitzending herhaald, de meet-up is van 20.00 tot 21.30 uur. Je mag ook alleen bij de Meet Up aansluiten om 20:00 uur.

Deze meet up is een onderdeel van de serie Tegenlicht Meet Up Utrecht, een samenwerking tussen de Bibliotheek Utrecht, de VPRO en een groep professionele vrijwilligers. Meer informatie

Kijk voor de meest actuele informatie op https://www.facebook.com/tegenlicht030

Livestream via YouTube

Je kunt de meetup ook volgen via de livestream.

locatie