Utrecht: Uit de kleren

Praat mee over de Tegenlicht-aflevering 'Uit de kleren'.

13 mei
Datum
13 mei 2024
Tijd
19:00 - 21:30
Locatie
Bibliotheek Neude
Link
Meer info

over de aflevering

Het thema van de Meet Up is: Uit de kleren (over de kledingindustrie).

Er zijn inmiddels zo veel kleren in de wereld dat de komende zes generaties ermee kunnen worden gekleed. De rampzalige gevolgen van de mode- en textielindustrie zijn overduidelijk: gigantische overproductie, vervuilde rivieren, metershoge kledingafvalbergen en een CO2-uitstoot die groter is dan de lucht- en scheepvaart bij elkaar. Toch draait de mode-industrie op volle toeren en gaat de race to the bottom onverminderd door.

 

programma & gasten

In de Meet Up van maandag 13 mei praten we met experts en het publiek door over de Tegenlichtaflevering 'Uit de kleren', die op 12 mei door de NPO wordt uitgezonden. Hoeveel kleren hangen er in jou kast? En hoe lang draag je ze? Hoe lang draag je bijvoorbeeld al je lievelingskledingsstuk?

Let op: van 19.00 tot 20.00 uur wordt de uitzending herhaald, de meet-up is van 20.00 tot 21.30 uur. Je mag ook alleen bij de Meet Up aansluiten om 20:00 uur.

Deze meet up is een onderdeel van de serie Tegenlicht Meet Up Utrecht, een samenwerking tussen de Bibliotheek Utrecht, de VPRO en een groep professionele vrijwilligers.

Kijk voor de meest actuele informatie op www.facebook.com/tegenlicht030

Livestream via YouTube
Je kunt de meetup ook volgen via de livestream.

 

locatie