Meet-up Zwolle: De Voedsel BV

Meet-up naar aanleiding van de aflevering 'De voedsel BV'

14 mrt.
Datum
14 maart 2023
Tijd
20:00 - 21:30
Locatie
Grote zaal Stadkamer, Zeven Alleetjes 1a, Zwolle
Link
Event pagina

over de aflevering

Het kleine Nederland is na de Verenigde Staten de grootste landbouwexporteur ter wereld. Fotograaf en documentairemaker Kadir van Lohuizen laat zien hoe dat eruitziet. Hij geeft een ontluisterend kijkje in de keuken van onze voedselindustrie.

programma

Bij het programma ‘Tegenlicht in de stad!’ zetten we Zwolle (weer) in beweging en op 15 februari start Club Cele in samenwerking met Stadkamer een serie van vier programma's over voedsel met een lezing over de geschiednis van ons voedselsysteem. In de serie focussen we ons op de vraag: "hoe gaan we op een verantwoorde(r) en duurzame(re) manier om met ons voedsel, nu en vooral: in de toekomst?". Een vraag die wij ons ook in onze stad Zwolle moeten stellen, want eten doen we immers allemaal. Van de boer, je eigen balkon, uit je (moes)tuin tot op je bord – hoe werkt dit dan, en hoe lang gaat het nog op de manier die wij gewend zijn?

Biologisch en lokaal voedsel wordt vaak gepresenteerd als een betere keuze voor zowel het milieu als de mens. Maar is dat wel echt zo? In de tweede editie van Tegenlicht in de Stad krijg jij de kans om deel te nemen aan een rondetafelgesprek tussen drie lokale producenten en een biologische supermarkt. Zij gaan met elkaar in dialoog over hun eigen visie en dromen op het gebied van voedsel en voedselproductie. Wat was de invloed van de pandemie hierop en wat zijn mogelijke uitdagingen in de toekomst? Schuif je stoel erbij op dinsdag 14 maart vanaf 19:30 en vorm je eigen mening!

In het kort:
Meet Up: 14 maart 20:00u (inloop 19.30 uur)
Waar: Grote zaal Stadkamer, Zeven Alleetjes 1a, Zwolle
Moderator: Gaetana Ferla
Bestel je ticket hier: https://stadkamer.op-shop.nl/booking/

Facebook: https://www.facebook.com/events/710246733798850/710252510464939/?locale=nl_NL 

locatie