Meet-up Zwolle: De Voedsel BV

Meet-up naar aanleiding van de aflevering 'De voedsel BV'

19 apr.
Datum
19 april 2023
Tijd
20:00 - 22:00
Locatie
Grote zaal Stadkamer, Zeven Alleetjes 1a, Zwolle
Link
Event pagina

over de aflevering

Het kleine Nederland is na de Verenigde Staten de grootste landbouwexporteur ter wereld. Fotograaf en documentairemaker Kadir van Lohuizen laat zien hoe dat eruitziet. Hij geeft een ontluisterend kijkje in de keuken van onze voedselindustrie.

programma

Club Cele & Stadkamer | Tegenlicht in de stad! Stop de foodfight 

In het nieuwe programma Tegenlicht in de Stad! van Stadkamer en Club Cele zetten we Zwolle (weer) in beweging. Deze derde avond gaan we langzamerhand richting de toekomst.

Joris gelooft dat de wereld zich zou moeten richten op een leven dat meer in harmonie is met de natuur en Hidde denkt dat we onze voedselproductie nog verder moeten intensiveren om zo ruimte te creëren voor de natuur. In de film The Future of Food (2022) gaan tovenaar - Hidde Boersma - en profeet - Joris Lohman - het gevecht aan.⁠ Aan de hand van de film gaan we het gesprek aan. De film toont ons het verlammende effect van de tegenstelling in het voedseldebat op daadwerkelijke actie om het voedselsysteem te verduurzamen. Kunnen we deze tweedeling aanpakken en hoe slechten we dan de kloof?

De film The Future of Food (2022) staat centraal in de derde editie van Tegenlicht in de Stad! We kijken niet alleen de film, maar gaan ook met de makers én met elkaar in gesprek over voedselproductie. Elk standpunt is welkom, want alleen door verschillende meningen doen we nieuwe inzichten op. Een voedselgevecht was nog nooit zo inhoudelijk!

De derde editie van Tegenlicht in de Stad! vindt plaats op woensdag 19 april in Stadkamer Centrum, de inloop is vanaf 19:30 uur. In tegenstelling tot eerdere edities zal er deze keer geen livestream beschikbaar zijn.

Toegang is gratis, alleen reserveer je wel een ticket reserveren stadkamer.nl/agenda.

We verwachten een volle zaal voor een mooi onderwerp!

locatie