Micha Wertheim koos een fragment van de Britse televisiekok Delia Smith waarin de vraag ‘how to boil an egg?’ beantwoord wordt. De Tweede Schermredactie interviewde (tv-)kok en winnaar van onder andere de Zilveren Garde Pierre Wind over Delia Smith en de beste manier om een ei te koken. Hieronder ook de extra informatie over het fragment van het tweede scherm

How to boil an egg

We zien slechts een fractie van Delia Smith’s uitleg over het koken van een ei. En er zijn meer afleveringen over eiergerechten in de reeks How to Cook Eggs, variërend van omeletten tot ingewikkelde taartjes. Na haar shows schijnt er een lichte stijging in de verkoop van eieren in Engeland zijn geweest. Maar hoe kook je nu een ei? Niet iedereen is het eens met Smith’s wijze. Perfectie in de keuken lijkt niet te bestaan…

Britse TV-kok veroorzaakt rabarbertekort

Het Delia-effect

Delia Smith is razend populair: haar kookboeken worden in Engeland als beste verkocht. Haar kookcarrière begon ze als afwasser in een restaurant. Al snel klom ze op tot keukenhulp, waarna ze kookrubrieken ging schrijven voor de Daily Mirror. Haar televisiedebuut kwam met het kookprogramma Family Fare in 1973.

Met haar kookprogramma's werd ze razend populair.Haar bekendheid veroorzaakt ook het 'Delia-effect': zo was de Britse supermarktketen Waitrose twee jaar geleden binnen de kortste keren door zijn voorraad rabarber heen, goed voor 61.000 porties, dankzij Smith's recept voor rabarber-gember brûlée, schrijft The Telegraph. Naast koken is Delia Smith dol op voetbal en fan van de club Norwich City FC.