Fragment uit het verlovingsinterview van The Prince of Wales met de toen 19-jarige en wat verlegen lady Di zien. Op de vraag van interviewer Anthony Carthew ‘And, I suppose, in love?’ antwoordt Diana ‘Of course!’, maar zegt Charles ontwijkend en quasi-filosofisch: ‘Whatever “in love” means…’

Diana

Charles, Prince of Wales en Lady Diana (dochter van de Earl of Spencer) trouwden op 29 juli 1981. Na de sprookjesachtige bruiloft ging het al snel bergafwaarts: op hun huwelijksreis krijgt Diana al de eerste vermoedens over Charles' verhouding met Camilla, als er foto's uit zijn dagboek vallen en hij zijn manchetknopen laat zien met twee C's erin gegraveerd (The Evening Post in december 1992).

Diana ontwikkelde zich van verlegen 19-jarige tot glamoureuze prinses, en door haar groeide de populariteit van het Britse koningshuis. Maar ze was niet gelukkig: ze zou meerdere zelfmoordpogingen hebben gedaan, had een slechte relatie met de leden van het koninklijk huis en leed aan boulimia. In 1995 sprak ze hier publiekelijk over in een interview op de Britse televisie, waarvan hier een transcript te lezen is.

Het paar kreeg twee zoons: William (1982) en Harry (1984). Diana en Charles gingen uit elkaar in 1993 en scheidden officieel in 1996. Een jaar later kwam Diana om tijdens een tragisch auto-ongeval. De journalist Andrew Morton tekende het ongelukkige huwelijk op in de biografie Diana: Her True Story (1992).
 
Camilla en Charles
Camilla en Charles bij Dundurn Castle in Canada.

Hun relatie kwam uit door het boek 'Diana: her true story' en door 'Camillagate', de opname van een intiem telefoongesprek tussen Charles en Camilla in 1989, waarvan in 1993 het volledige transcript werd gepubliceerd in de tabloids. Andrew en Camilla scheidden in 1995. In 2000 ontmoette Camilla voor het eerst koningin Elizabeth, waardoor haar relatie met Charles officieel werd. In 2005 trouwen ze.