Documentaire van Taylor Hackford over Chuck Berry. Fragment: De voorbereidingen voor het evenement ter gelegenheid van Berry's 60e verjaardag zijn in volle gang. Tijdens de repetitie van het nummer Oh Carol maakt Chuck Berry amok en maakt het Keith Richards, die zijn feest organiseert, niet makkelijk. Keith heeft Chuck altijd bewonderd en vertelt zelfs dat Chuck de enige man is die hem ooit een klap heeft verkocht zonder dat hij terugsloeg

Chuck Berry en Oh Carol

Chuck Berry, een invloedrijk rock ’n roll artiest scoorde in de jaren ‘50 en ’60 hits met ‘Roll Over Beethoven’, ‘Johnny B. Goode’ en ‘Oh Carol’, nu te horen in het fragment. In 1958 werd het nummer voor het eerst uitgebracht, zes jaar later coverden The Rolling Stones het op hun naamloze debuutalbum.

Chuck Berry, 'de vader van de rock ’n roll' werd bekend met zijn duckwalk: een podiumact waarbij hij met een gestrekt been over het podium springt. De act is tegenwoordig vooral bekend door Angus Young van de rockband AC/DC, die het van Chuck Berry heeft afgekeken.

Keith en Chuck raakten in 1981 slaags met elkaar

"I don't know if he knew it was me. He came by later to apologize - but he apologized to someone else," zegt Richards over het incident (Toronto Star, 27 augustus 1986).

Op deze foto zijn Richards en Berry samen te zien in de jaren '60.

De pianist: Johnnie Johnson


Johnson speelde op diverse opnames van Berry en toerde met hem tot 1973, om daarna in de vergetelheid te belanden. In 1986 werkte Johnnie Johnson als buschauffeur in St. Louis in Missouri, maar kon door de aandacht die Hail! Hail! Rock 'n' Roll hem opleverde weer aan de slag als muzikant. In 1987 verscheen zijn eerste solo-album Blue Hand Johnnie. In de jaren hierna speelde hij met diverse muzikanten en verscheen op albums van onder andere Eric Clapton, Bo Diddley en Aerosmith. In 2005 overleed Johnnie Johnson op tachtigjarige leeftijd.