Joan Rivers belandt in een moeilijke situatie als een man uit de zaal haar grap over de doofblinde Helen Keller niet waardeert. Rivers weet met grappen de zaal echter weer aan haar kant te krijgen

Joan Rivers

Al op jonge leeftijd vermaakte ze de collega’s van haar vader met haar komisch talent, maar in 1965 kwam haar nationale doorbraak met een optreden in The Tonight Show van Johnny Carson. Achttien jaar later werd ze gastpresentator bij hetzelfde programma en zou dit blijven doen tot ze in 1986 haar eigen show kreeg bij FOX: The Late Show Starring Joan Rivers. De show werd geproduceerd door haar man Edgar Rosenberg.

Hoewel de show aanvankelijk een succes was, werd het echtpaar een jaar later ontslagen. Kort hierop ontnam Rosenberg zich het leven. De laatste jaren was Rivers onder meer te zien in de televisieserie Nip/Tuck, was ze druk met de promotie van haar eigen sieraadlijn en had ze een reality-soap met haar dochter Joan & Melissa: Joan Knows Best?.

Hellen Keller

Hellen Keller was de eerste doofblinde Amerikaanse die een universiteitsgraad behaalde en cum laude promoveerde in de taalwetenschap. Na haar studie werd ze een bekend schrijver, politiek activist en docent. De Nederlandse belangenorganisatie voor doofblinden en doofslechtzienden is naar haar vernoemd.

Plastische chirurgie

Eerder vertelde ze in dat ze zoveel behandelingen had gehad, dat ze na haar dood haar lichaam zou schenken aan Tupperware. In een gesprek met ABC News in februari dit jaar gaf ze aan ‘slechts’ twee facelifts te hebben gehad en diverse kleine ingrepen. Een paar weken daarvoor had ze in een interview namelijk gezegd 739 behandelingen te hebben ondergaan. Dat bleek een grap.