Dit fragment is afkomstig uit de stand up-set 'Jesus is Magic' van caberetier Sarah Silverman op Broadway, waarin ze geen blad voor de mond neemt als het gaat over seks, ras en politiek

 

Sarah Silverman

Cabaretier Silverman (1970) begon haar carrière bij Saturday Night Live als schrijver. Voor de camera verscheen ze onder andere in ‘There is something about Mary’ als Brenda. Ze brak pas echt door met een schandaal dat ze veroorzaakte in de show `Late Night with Conan O’Brian` in 2001: ze gebruikte het woord ‘chink’, wat in het Engels wordt gezien als een racistische manier om een Chinees te omschrijven.

In Amerika is ze een ster: The Rolling Stone noemde haar de grappigste levende vrouw. Sinds 2007 heeft ze haar eigen programma op Comedy Central: The Sarah Silverman Program. The Independent schreef over haar het artikel ‘Sarah Silverman: Funny Woman or Foul-Mouthed Racist?’ over de vraag hoe ver grappen kunnen gaan.

Een van Sarah Silverman’s helden is overigens Joan Rivers, die we eerder in de uitzending zagen.

Recensie

"I don't care if you think I'm racist. I just want you to think I'm thin."

Deze uitspraak van Silverman die ze in het fragment doet, is nog vaak in recensies herhaald. The Guardian over Jesus is Magic:

“Wat Silverman ons steeds opnieuw laat zien is dat mensen over het algemeen veel minder tolerant zijn dan de regels waarbinnen ze zelf leven. En dat toegeven is grappig. Nummer één onderwerp van spot voor haar is altijd Silverman zelf: al haar hele leven lang een depressieve tiener bedplasser, en zoals je zou verwachten, een moeilijk persoon in de omgang.”

Jesus is magic

Liam Lynch, regisseur en muzikant, regisseerde 'Jesus is Magic. Lynch was een van de 40 muzikanten die gekozen was om te studeren aan ‘the Liverpool Institute for Performing Arts’ , gesticht  door Paul McCartney. Lynch’s meest bekende film is ‘Tenacious D in the Pick of Destiny’ (2006), over de zoektocht naar een plectrum die ervoor zorgt dat je de beste gitarist ter wereld wordt. Daarnaast had hij een radiohit in Amerika met het nummer ‘United States of Whatever’.