Hell's Angel is een televisiedocumentaire uit 1994 over moeder Teresa

Deze korte documentaire van Christopher Hitchens (1949-2011) is een aanklacht tegen moeder Teresa. Deze van oorsprong Albanese zuster is bekend om de sterfhuizen voor de allerarmsten die zij met haar Missionarissen van de Naastenliefde in de sloppenwijken van Calcutta leidde. Zij ontving in 1979 de Nobelprijs voor de Vrede en werd in 2003 zalig verklaard.

Hitchens schreef het script voor deze documentaire samen met Tariq Ali, een Brits-Pakistaanse schrijver en filmmaker. Na de film schreef Hitchens zijn boek The Missionary Position. Mother Teresa in Theory and Practice (1995). 

In het fragment zijn de omstandigheden van een ‘home for the dying’ in Calcutta te zien en spreekt Moeder Teresa zich uit tegen abortus tijdens de Nobelprijsuitreiking van 1979.

Christopher Hitchens was een Britse journalist, publicist en polemist die vooral bekendstond vanwege zijn zeer kritische houding tegenover religie. Zijn bekendste werken zijn God is not Great (2007) en Mortality (2012). Hitchens overleed in 2011 aan de gevolgen van slokdarmkanker.