In the mood for love

(Fortissimo Films)

Deze in 2000 verschenen film van de Hongkongse regisseur Wong Kar-wai gaat over een liefdesgeschiedenis tussen twee bedrogen buren. Ze vinden elkaar wanneer hun echtgenoten samen een affaire hebben.

In het fragment zijn de laatste paar seconden van de film, beelden van de ruïnes van Angkor Wat, en de daaropvolgende aftiteling te zien. De muziek die in het fragment te horen is, is gemaakt door de Amerikaanse componist, dirigent en violist Michael Galasso.

Cinema.nl schreef over In the mood for love:
'Mood' is alles voor filmmaker Kar-Wai. Zijn twee hoofdpersonages, Chow Mo-wan (Tony Leung) en Su Li-zhen (Maggie Cheung), wonen anno 1962 naast elkaar in Hongkong; ze vallen op elkaar, zijn 'in de stemming voor liefde', maar zullen dat niet uitbuiten. Kar-Wai slaagt erin de onvervulde liefde sensueel, puur en intrigerend op het scherm te krijgen. Hij wordt daarbij geholpen door zijn hoofdrolspelers: twee van de grootste sterren van Azië, een mooie man en een mooie vrouw die iedereen zou willen zien zoenen. De film won een César voor beste buitenlandse film en in Cannes de Grand Prix technique.
advertentie