Rundskop

(Waterland Film, Savage Film, Eyeworks)

Rundskop was in 2011 de debuutfilm van regisseur Michaël Roskam. De film gaat over de Belgische hormonenmaffia in de West-Vlaamse veehandel.

Het fragment toont de geboorte van een kalf. De scène stond eigenlijk buiten de verhaallijn van de film, maar toen de geboorte van het kalf plaatsvond tijdens de opnamen is deze toch gefilmd en opgenomen in de uiteindelijke film. Na de geboorte van het kalf is te zien hoe veeboer Jacky Vanmarsenille, gespeeld door acteur Matthias Schoenaerts, naar het gezin van zijn broer kijkt.

Cinema.nl schreef over Rundskop

'Rauw en poëtisch debuut van Vlaming Roskam over de Belgische hormonenmaffia. In de figuur van veeboer Jacky (meesterlijke rol van Schoenaerts), die niet alleen zijn dieren maar ook zichzelf tot zorgwekkende proporties opspuit, creëerde hij misschien wel het meest memorabele personage uit de Nederlandstalige cinema. Een woest en ontembaar rund is hij, maar tegelijkertijd kan hij ook kwetsbaar zijn, als het om de liefde gaat. De Oscarnominatie betekende voor zowel Roskam als Schoenaerts het begin van een veelbelovende internationale carrière.’

advertentie