Naar aanleiding van het verschijnen van het controversiële boek American psycho van auteur Bret Easton Ellis in 1996 wordt er in The late show over het boek gesproken.

In het fragment wordt het extreme geweld in American Psycho besproken. Het boek gaat over Patrick Bateman. Hij is overdag een succesvolle zakenman, maar ’s avonds is hij een koelbloedige moordenaar die op gruwelijke wijze voornamelijk vrouwen om het leven brengt. Bret Easton Ellis gaat uitvoerig in op Patricks moorden en zet een gedetailleerd beeld neer van de wrede hoofdpersoon en zijn daden.

Toen het boek in 1991 verscheen werd er in de media verontwaardigd gereageerd op de manier waarop de schrijver over de moorden en de moordenaar schreef. Het zou geweld verheerlijken en vrouwen als objecten portretteren.

Leven als Bateman

Patrick Bateman: psychopaat, moordenaar, en ultrahip hoofdpersonage. Wil je New York bezoeken zoals Bateman het zag? Dat kan: Scouting New York zet alle bestaande locaties op een rijtje.

Thought Catalog tilt het nog een niveautje hoger: zij vertellen je hoe je kan leven als Patrick Bateman. Denk aan tips als 'praat veel over eten en waar je het gaat halen' en 'geef nergens iets om'.