Ferdi E. vertelt in een interview met Bert Molenaar in 2003 over hoe hij in 1987 Ahold topman Gerrit-Jan Heijn ontvoerde en vermoordde.

"Ik was van plan iemand te ontvoeren, maar hem levend weer los te laten. Ik heb het getest. Ik heb een hok gemaakt in het bos, onder de grond. Maar dat bleek niet houdbaar. Ik kon het niet bemannen zonder dat mijn gezin argwaan zou krijgen."

Ferdi E. in Zembla

In het fragment is te zien hoe Hank Heijn een emotionele oproep doet aan de ontvoerder van haar echtgenoot Gerrit-Jan. Even later spreekt de ontvoerder, Ferdi Elsas, over zijn daden. Hij vertelt over hoe hij de pink en bril van Heijn tijdens de onderhandelingen over de vrijlating aan Heijns familie en collega’s stuurde.

Elsas werd voor de moord op Gerrit-Jan Heijn veroordeeld tot twintig jaar celstraf met tbs. In 2001 kwam hij vrij en vestigde hij zich met zijn echtgenote in Ruurlo. Acht jaar na zijn vrijlating, in 2009, overleed Elsas na een verkeersongeval.

De ontvoerder en moordenaar van Gerrit Jan Heijn vertelt voor het eerst op televisie over de misdaad die Nederland maandenlang in zijn greep zou houden. Over de voorbereidingen van de ontvoering, de dag en avond van de moord, de onderhandelingen en de overdracht van het losgeld, zijn gevangenschap en over zijn leven sinds hij vrij is.

Lees meer op de site van Zembla.