VPRO Zomergasten voor op je koptelefoon. Lukt het je niet om een hele avond voor de tv te zitten? Of wil je delen uit het gesprek nog eens rustig terugluisteren tijdens het werk, in de auto of in de trein? Dat treft! Want hier vind je de interviews uit Zomergasten bíjna in z’n geheel terug. Alleen de fragmenten hebben we eruit geknipt, want die kan je bij een podcast toch niet zien. Wel leggen we even uit wat je mist aan beeld, zodat je van het gesprek niks hoeft te missen.

Abonneer je om niets te missen via SpotifyiTunes, ►RSS-feed of luister via deze pagina. Luister hier de podcasts van 2019.

2018

Esther Perel

Psychotherapeut en schrijver Esther Perel is de zesde Zomergast van 2018. Janine Abbring sprak met haar op 2 september. Haar avond ging over mensen, hun relaties en hun verlangens.

Eric Wiebes

Minister van Economische Zaken en Klimaat Eric Wiebes is de vijfde Zomergast van 2018. Janine Abbring sprak met hem op 26 augustus. Zijn avond ging over grote verbouwingen, tegenslag en vooruitgang.

Pieter Waterdrinker

Schrijver en Rusland-correspondent Pieter Waterdrinker is de vierde Zomergast van 2018. Janine Abbring sprak met hem op 19 augustus. Zijn avond ging over stereotypes uit Rusland, nostalgie naar de Sovjet-Unie en de waarde van geschiedenis.

Marleen Stikker

Internetpionier en directeur van onderzoeksinstituut Waag Marleen Stikker is de derde Zomergast van 2018. Janine Abbring sprak met haar op 12 augustus Haar avond ging over de begindagen van het internet, ethiek, wereldeconomie en nieuwe technologieën.

Louis van Gaal

Voetbalcoach Louis van Gaal is de tweede Zomergast van 2018. Janine Abbring sprak met hem op 5 augustus. Zijn avond ging over voetbal, zijn relatie met de media, het overlijden van zijn eerste vrouw en zijn blik op de toekomst.

Romana Vrede

Actrice en theatermaker Romana Vrede is de eerste Zomergast van 2018. Janine Abbring sprak met haar op 29 juli. Haar avond ging over magie en betovering. Over autisme, de hunkering naar contact en kunst die niet vanzelf komt. 

2017

Eberhard van der Laan

In deze aflevering hoor je de tweede Zomergast van 2017, burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan. Een avond over verdraagzaamheid, vooruitgang en vertrouwen in jezelf. Van der Laan was ten tijde van het gesprek al geruime tijd ernstig ziek. Hij overleed op 5 oktober 2017.