VPRO Zomergasten voor op je koptelefoon. Lukt het je niet om een hele avond voor de tv te zitten? Of wil je delen uit het gesprek nog eens rustig terugluisteren tijdens het werk, in de auto of in de trein? Dat treft! Want hier vind je de interviews uit Zomergasten bíjna in z’n geheel terug. Alleen de fragmenten hebben we eruit geknipt, want die kan je bij een podcast toch niet zien. Wel leggen we even uit wat je mist aan beeld, zodat je van het gesprek niks hoeft te missen.

Abonneer je om niets te missen via SpotifyiTunes, ►RSS-feed of luister via deze pagina. Luister hier de podcasts van 2020.

2021

Hans Klok

Illusionist Hans Klok is de zesde Zomergast van 2021. Janine Abbring sprak hem op 22 augustus. Zijn avond ging over magie, een reis door de tijd en een ode aan het variété.

Alfred Birney

Schrijver Alfred Birney is de vijfde Zomergast van 2021. Janine Abbring sprak hem op 15 augustus. Zijn avond ging over de multiculturele samenleving, je thuis voelen, muziek, oorlog en liefde.

Sevdaliza

Zangeres, componist en producer Sevdaliza is de vierde Zomergast van 2021. Janine Abbring sprak met haar op 8 augustus. Centraal in haar avond staan een eigen wereld creëren, als vrouw de top bereiken en autonomie.

Robert Vermeiren

Hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie Robert Vermeiren is de derde Zomergast van 2021. Janine Abbring sprak hem op 1 augustus. Zijn avond ging over de kracht van kwetsbaarheid, zijn verwondering van de mens en het belang van luisteren naar jongeren.

Roxane van Iperen

Schrijver en jurist Roxane van Iperen is de tweede Zomergast van 2021. Janine Abbring sprak met haar op 25 juli. Haar avond ging over schuld en onschuld, de strijd om macht en verzet.

Floris Alkemade

Architect en Rijksbouwmeester Floris Alkemade is de eerste Zomergast van 2021. Janine Abbring sprak met hem op 18 juli. Zijn avond ging over het inzetten van verandering, vrijheid en de verantwoordelijkheid die daarbij hoort.