Wil je dat ene Zomergastengesprek van lang geleden nog eens terughoren? Dat treft! Want hier vind je enkele interviews bíjna in z’n geheel terug, door jullie uitgekozen door middel van een verkiezing. Alleen de fragmenten hebben we eruit geknipt, want die kan je bij een podcast toch niet zien. Wel leggen we even uit wat je mist aan beeld, zodat je van het gesprek niks hoeft te missen.

Abonneer je om niets te missen via SpotifyiTunes, ►RSS-feed of luister via deze pagina. Luister hier de podcasts van recentere jaren.

Adelheid Roosen (1990)

De jonge actrice Adelheid Roosen is in 1990 een van de Zomergasten van Peter van Ingen. In die tijd is Roosen vooral bekend van theater en tv, en ze geeft les op de Amsterdamse Toneelschool. Haar avond gaat over waarachtigheid en onwaarachtigheid. Ze bespreekt het lot, filosofie, weerbaarheid en communicatie aan de hand van fragmenten uit onder meer Tom & Jerry, Achterwerk in de Kast en een documentaire over Koningin Juliana. 

Sonja Barend (1999)

In 1999 is Sonja Barend een van de Zomergasten van presentator Adriaan van Dis. Anno 2021 is Barend 81 jaar oud en met pensioen, maar in 1999 is ‘De Koningin van de Talkshow’ nog volop aan het werk als de helft van het presentatoren-duo Barend en (Paul) Witteman. In haar Zomergastenavond heeft ze het over de kracht en onmacht van televisie, zichzelf en (platte) humor aan de hand van fragmenten uit onder meer Bananasplit, Kreatief met Kurk en een documentaire over oorlogscorrespondenten. 

Erwin Olaf (2010)

Presentator Jelle Brandt Corstius ontmoet tijdens Zomergasten 2010 onder anderen fotograaf en videokunstenaar Erwin Olaf. Destijds was Olaf bekend van geruchtmakende fotoseries zoals Mature en Royal Blood. En hij was een veelgevraagd reclamefotograaf. Zijn Zomergastenavond gaat over kunst, homoseksualiteit en zijn afkeer van geweld, met fragmenten uit onder meer Wie van de Drie, A Clockwork Orange en RTL Boulevard.