Bureau Buitenland

Chinese hybrides; Op zoek naar Frankrijk

Bureau Buitenland

Chinese hybrides; Op zoek naar Frankrijk

Chines hybrides; Op zoek naar Frankrijk

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Keerpunt oorlog Syrië

vanaf 00:01:55

Vandaag hield de Tweede Kamer een hoorzitting over deelname van Nederland aan de bombardementen in Syrië. In het land zelf vindt een enorme ommekeer plaats sinds de Russen de oppositie bombarderen. Die oppositie dreigt de stad Aleppo te verliezen en dat kan dramatische gevolgen hebben voor de bewoners, maar ook voor het verdere verloop van de strijd in Syrië zeggen analisten. Een van die analisten is Lambrecht Wessels verbonden aan het Het Grote Midden-Oosten Platform en een jaar lang werkzaam geweest in Turkije bij de opvang van Syrische vluchtelingen voor Norwegian People’s Aid.

Reportage: Chinese hybride

vanaf 00:12:40

Steeds meer Chinezen verdienen genoeg geld om een auto te kunnen kopen. En zo dragen ze bij aan de zware luchtvervuiling. Om daar iets aan te doen heeft het stadsbestuur van Shanghai een cadeautje voor mensen die een elektrische auto kopen: een gratis nummerbord. Eefje Rammeloo maakte een ritje in een Chinese hybride.

Op zoek naar Frankrijk

vanaf 00:17:07

Wat betekent het vandaag de dag eigenlijk nog om Frans te zijn? Om die vraag te beantwoorden reist Wilfred de Bruijn in de nieuwe VPRO-reisserie 'Op zoek naar Frankrijk' het land door, waar hij het gesprek aangaat met boeren en buitenlui, filosofen en leraren, jonge banlieusards en de moderne bourgeoisie. Vanaf volgende maand in zes delen te zien op televisie, maar bij Bureau Buitenland krijgen we vanavond alvast een hors d'oeuvre.