Bureau Buitenland

3 september 2014

Bureau Buitenland

3 september 2014

ISIS-Irak; Terug in Zuid-Afrika; Het kerkhof van de drugsduikboten

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De strijd tegen ebola

vanaf 00:04:55

Volgens Artsen zonder Grenzen reageert de internationale gemeenschap niet adequaat op de Ebola-epidemie in West-Afrika. Zonder massale respons van gespecialiseerde hulp kan verdere verspreiding niet worden gestopt. In de studio Robin Raemakers verslaggever van de commerciële Belgische zender VTM, die net terug is uit Liberia en Fred van der Kraaij, ontwikkelingseconoom en Liberia-deskundige.

Bram Vermeulen: terug in Zuid-Afrika

vanaf 00:19:18

Tien maanden geleden keerde Bram Vermeulen terug naar Zuid-Afrika, na een correspondentschap van vijf jaar in Turkije voor de NOS, NRC en de VPRO.Welk land trof hij aan bij terugkomst op zijn oude standplaats, hoe ontwikkelt het land zich in het post-Mandela tijdperk? En wat kunnen we verwachten van zijn nieuwe televisieserie 'Dwars door Afrika'? Een gesprek met Bram Vermeulen.

Inside de Islamitische Staat

vanaf 00:29:51

Met de gruwelijke moord op journalist Steven Sotloff trekt IS opnieuw wereldwijd de aandacht. Over de interne organisatie van deze soennitische-extremisten is echter nog vrij weinig bekend. En wie toch wil weten hoe ze zijn georganiseerd, komt uitendelijk terecht bij één man: Dr. Hashim al-Hashimi. Deze Iraakse onderzoeker heeft voor de Iraakse inlichtingendiensten jarenlang IS en haar voorlopers bestudeerd en onderhoudt ook persoonlijk contacten ermee. Hoog tijd voor Bureau Buitenland om hem te vragen naar meer feiten. Verslaggever Abdou Bouzerda interviewde deze IS expert. 

Colombia narco-onderzeeers

vanaf 00:48:30

Ongeveer een kwart van de drugs uit Zuid-Amerika vindt zijn weg naar het noorden in illegale duikboten, die worden gebouwd in de Colombiaanse jungle. Volgens cijfers van het Amerikaanse Drugsagentschap wordt het overgrote deel van deze vaartuigen niet onderschept. Correspondent Edwin Koopman ging op zoek naar het geheim van de narco-onderzeeers, en kwam terecht bij de Colombiaanse marine, die hem meenam naar een opmerkelijke verzameling.

advertentie