Bureau Buitenland

18 november 2014

Bureau Buitenland

18 november 2014

Wordt Hongarije autocratie?; Ambassadeur in Angola; De Farc; Burundi; IDFA

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Onrust in Hongarije

vanaf 00:05:04

Ook gisteren demonstreerden weer duizenden mensen in Boedapest tegen de regering van Orban. De demonstranten vrezen anti-liberale maatregelen en verzetten zich tegen corruptie en nepotisme in het land.Vijfentwintig jaar geleden was Victor Orban nog een van de Hongaarse studentenleiders die in opstand kwam en daarmee de val van het communisme inluidde. Maar in hoeverre is EU-lidstaat Hongarije onder zijn leiding nu op weg om een autocratie te worden zoals Rusland onder Poetin? Een reportage van correspondent Mitra Nazar.

Vrede met de Farc?

vanaf 00:17:42

Na de ontvoering van een hoge generaal door de guerrilla heeft de Colombiaanse regering het vredesoverleg met de FARC opgeschort.En die besprekingen, die sinds twee jaar worden gevoerd in Cuba, waren net in een cruciale fase gekomen. De afgelopen maanden reisden groepen van slachtoffers van de oorlog naar Havana en stonden oog in oog met de ontvoerders en moordenaars van hun familieleden. Een van de eersten was Constanza Turbay, de laatste overlevende van een vooraanstaande familie van politici die door de FARC is vermoord. Verslaggever Edwin Koopman sprak met haar.

Nederlands ambassadeur in Angola

vanaf 00:24:33

In Bureau Buitenland een exclusief interview met de Nederlandse ambassadeur in Angola: Susanna Terstal. Sinds ruim twee jaar woont en werkt Terstal in dit Afrikaanse land dat zich ontwikkeld heeft tot een regionale macht. Maar welke gevolgen heeft de dalende olieprijs voor de Angolese economie, en hoe zit het met de ongelijkheid tussen rijk en arm? Een gesprek over een land vol tegenstrijdigheden. 

Hulp naar Burundi, dl. 1

vanaf 00:37:08

Deze week in Bureau Buitenland een korte reportage-serie over nut en noodzaak van Nederlandse ontwikkelingssamenwerking in het Afrikaanse Burundi. In de eerste aflevering (van drie) neemt correspondent Egbert Hermsen een kijkje bij de Burundese media. Waarom gaat er Nederlands belastinggeld naar het maken van soaps op de radio daar?

De wereld volgens IDFA

vanaf 00:43:35

Gedurende het International Documentary Film Festival in Amsterdam in Bureau Buitenland aandacht voor bijzondere films uit het buitenland. Vanavond kijkt oud Rusland-correspondent van NRC Handelsblad, Michel Krielaars met ons mee naar de documentaire “Putin is back” van Jean-Michel Carré.