Bureau Buitenland

Verkiezingen in Birma; Wederopbouw Nepal stokt

Bureau Buitenland

Verkiezingen in Birma; Wederopbouw Nepal stokt

Verkiezingen in Birma; Crisis in Jemen; Haperende wederopbouw Nepal

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Crisis in Jemen

vanaf 00:04:48

De humanitaire crisis in Jemen verergert als gevolg van het voortdurende conflict. Gisteren kwam daar ook nog eens de orkaan Chapala bij, die evenveel regen bracht als wat er normaal in een paar jaar valt. Johannes van der Klaauw, Humanitair Coordinator van de Verenigde Naties, is in Jemen en brengt het laatste nieuws. (Foto: Flickr/coolloud)

Migratie van Ethiopische meisjes

vanaf 00:12:06

In het Oost-Afrikaanse land Ethiopië migreren veel meisjes van het platteland naar de stad. In de studio zit antropologe Marina de Regt van de Vrije Universiteit Amsterdam, samen met een lokale groep onderzoek deed zij onderzoek naar dit fenomeen. Foto: Petr Kosina CC BY-NC 2.0

Reportage: Verkiezingen Birma

vanaf 00:20:47

Gaat Aung San Suu Kyi zondag de verkiezingen winnen? Na bijna een halve eeuw militair bewind zet Birma de laatste jaren voorzichtig koers richting democratie, maar achter de schermen houden de generaals de macht. Voor veel Birmezen is er maar een persoon die kan breken met de dictatuur: oppositieleidster en nobelprijs-winnares Aung San Suu Kyi en haar partij, de National League for Democracy. Verslaggever Egbert Hermsen ging met de NLD mee op verkiezingscampagne en ontmoette een bijzondere kandidaat. Een reportage uit Birma.Foto: Egbert Hermsen

Wederopbouw Nepal stokt

vanaf 00:34:11

Na de aardbeving vindt in Nepal momenteel een tweede, onderbelichte, ramp plaats. De grens met India is al weken nagenoeg dicht. Duizenden vrachtwagens met levensmiddelen, brandstof en bouwmateriaal bedoeld voor de wederopbouw van het land worden er tegengehouden. Terwijl de prijzen in het land de pan uit rijzen. We spreken hierover Willem Grimminck, ondernemer in Kathmandu. Over de verantwoordelijkheid voor deze economische ramp nemen India en Nepal elkaar de maat. Aletta André, onze correspondent in New Delhi, geeft een analyse van de gespannen betrekkingen tussen de buurlanden.(Foto: Asian Development Bank CC BY 2.0)

Vluchtelingencrisis

vanaf 00:45:28

In de maand oktober kwamen er volgens de VN ruim 200.000 vluchtelingen naar Europa. Een nieuw record. En in de huidige instabiele wereld, met aanhoudende conflicten in landen als Syrië, Irak, Libië, Oekraïne en Afghanistan zullen er de komende jaren nog velen bij komen. Europa is verdeeld, en op zoek naar oplossingen. Welke zijn er? Een debat tussen Europarlementariërs Kati Piri (PvdA) en Michael Gahler (CDU).