Bureau Buitenland

Communiceren met Chinezen;De ultieme anti-Trump-kandidaat: John Kasich;Terreur in West-Afrika

Bureau Buitenland

Communiceren met Chinezen;De ultieme anti-Trump-kandidaat: John Kasich;Terreur in West-Afrika

Communiceren met Chinezen;De ultieme anti-Trump-kandidaat: John Kasich;Sounds of Paris: de aanslagen;Terreur in West-Afrika

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De ultieme anti-Trump-kandidaat: John Kasich

vanaf 00:00:48

In Washington nomineerde Obama vandaag een nieuwe rechter voor het Supreme Court. Maar het echt grote nieuws van vandaag in de VS blijft toch wel het verlies van Marco Rubio in de voorverkiezing in Florida. Het Republikeinse partijestablishment raakte daarmee haar ideale kandidaat kwijt. Grote vraag: wat nu? We praten erover met Amerika-correspondent Guus Valk.

Terreur in West-Afrika

vanaf 00:06:23

Na de aanslag die 18 levens kostte op een badplaats in Ivoorkust, is West-Afrika in opperste staat van paraatheid: de aan Al-Qaida gelieerde groeperingen AQIM en Al-Mourabitoun zijn sinds een aantal maanden bezig aan een gewelddadige opmars. Frankrijk kondigde gisteren aan binnenkort nieuwe antiterreureenheden te zullen legeren in Burkina Faso. Wat voor gevolgen kan dit hebben voor de fragiele stabiliteit in de regio?I n de studio zit Fulco van Deventer van het Human Security Collective in Den Haag.

Sounds of Paris: de aanslagen

vanaf 00:14:15

In de serie Sounds of Paris de vraag: hoe klinkt deze metropool in Frankrijk? Vanavond de eerste aflevering, gemaakt door correspondent Frank Renout: de aanslagen

Communiceren met Chinezen

vanaf 00:15:59

Nederlanders hebben doorgaans het hart op de tong. Niet iedereen kan dat waarderen. In China werkt deze directe manier van communiceren bijvoorbeeld bijzonder averechts. Om obstakels in de communicatie tussen Nederlanders en Chinezen uit de weg te ruimen, schreef sinoloog Ardi Bouwers het boek ‘Cirkels en rechte lijnen’.