Bureau Buitenland

Ambassadeurs daten met ondernemers; Front National; Irak

Bureau Buitenland

Ambassadeurs daten met ondernemers; Front National; Irak

Ambassadeurs daten met ondernemers; Front National; Irak

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Front National en de socialistische chaos

vanaf 00:00:59

Duizenden Fransen zijn vandaag de straat op gegaan om te demonstreren tegen de nieuwe arbeidswet. En ook op een ander dossier is het chaos: president Hollande ziet af van de grondwetswijziging die hij wilde doorvoeren na de aanslagen in Parijs. Wéér een tegenslag voor de Franse president en zijn socialistische partij, maar voor de partijen aan de andere kant van het politieke spectrum is dit wellicht goed nieuws. We vragen het aan Patricia Chagnon, woonachtig in Frankrijk en actief lid van het Front National, maar opgegroeid in Venlo.

Reportage ambassadeurs daten met ondernemers

vanaf 00:11:19

De Nederlandse diplomaten zijn even teruggekeerd van hun posten voor de jaarlijkse ambassadeursconferentie in Den Haag. Daar worden ze bijgepraat over het regeringsbeleid en bediscussiëren ze belangwekkende ontwikkelingen. En er is al voor de zesde keer speeddaten met Nederlandse ondernemers die graag kansen zoeken in het buitenland. Rik Delhaas nam daar een kijkje.

Omstreden sjiitische geestelijke dreigt met bestorming Bagdad

vanaf 00:17:03

De ‘ gevaarlijkste man van Irak’ is terug op het politieke toneel. Moqtada al-Sadr, sjiitische geestelijke en in het verleden de meest fervente sji’itische tegenstander van de Amerikanen, voert nu al weken een protest aan tegen de regering van de Iraakse premier Al-Abadi. Een massaal protest kroop zelfs tegen de grenzen aan van het streng beschermde regeringskwartier, de Groene Zone. Al Sadrs dreigement om het protest ook binnen die zone te brengen lijkt nu effect te hebben, want premier Al-Abadi kwam vandaag met een lijst namen voor een nieuwe regering. Joost Hiltermann van de International Crisis Group ICG over de situatie in Irak.

advertentie