gids: 16 en 17 februari

Giovanca ontvangt singer-songwriter Andrew Combs, de Marinierskapel, en de Belgische band Bram Weijters’ Crazy Men.

zaterdag 16 februari 9.00 - 9:50 uur NPO 1

Herhaling van zondag 10 februari: metro-zanger Mike Yung, de ongebruikelijke combinatie van vibrafoon, accordeon en contrabas van TRIFID en Afro-Cubaanse jazz van DHD Trio.

zondag 17 februari 10.30 - 11.20 uur NPO 1

Giovanca ontvangt vandaag singer-songwriter Andrew Combs, de Marinierskapel der Koninklijke Marine o.l.v. Arjan Tien, en de Belgische band Bram Weijters’ Crazy Men.

Op zaterdag presenteert Aad van Nieuwkerk onder meer opnamen van November Music 2018. En op zondag is schrijfster Thea Derks te gast in de studio om naar aanleiding van haar boek ‘Een os op het dak’ te vertellen over belangrijke stromingen in de 20e en 21e eeuwse muziek.

Andrew Combs

De melancholieke Amerikaanse singer/songwriter Andrew Combs werd geboren in Dallas, Texas, maar inmiddels woont hij alweer ruim twaalf jaar in country-hoofdstad Nashville. Zijn meest recente plaat 'Canyons of My Mind' werd internationaal geprezen. In ons eigen land gaf de Volkskrant maar liefst vier sterren begeleid door de conclusie: Geen vrolijke plaat van Andrew Combs, maar wat een pracht’.
Hazel
Rose Colored Blues
Firestarter

Mariniers Kapel der Koninklijke Marine

De Marinierskapel der Koninklijke Marine heeft bij Channel Classics een nieuwe cd opgenomen. Bijzonder is dat er werken op staan die oorspronkelijk geschreven zijn voor harmonieorkest, allemaal muziek van Russische componisten. Dirigent Arjan Tien wil met deze cd laten horen dat grote componisten wel degelijk voor harmonieorkest schreven en niet alleen voor het symfonieorkest. Kwalitatief staat de Marinierskapel in hoog aanzien.
Sergej Prokofjev/ uit: 4 Marsen, op. 69: Mars voor de Spartakiade/ Athletic Festival March
Reinhold Glière/ Feestlijke Ouverture voor de 20e verjaardag van de Oktoberrevolutie G-gr.t., opus 72

Bram Weijters' Crazy Men

In 1974 verscheen de experimentele jazzrockplaat ‘Here Comes The Crazy Man!’ van de Belgische pianist Koen De Bruyne, toen 28 jaar oud. Drie jaar later stierf De Bruyne zeer onverwacht. Het album kreeg een bepaalde legendarische status en werd in 2015 heruitgebracht. De Belgische toetsenist Bram Weijters neemt dit album als vertrekpunt voor een eigen plaat, die hij opnam met vijf toonaangevende musici uit de Vlaamse jazz: Bram Weijter's Crazy Men.
Koen de Bruyne/ Games
Koen de Bruyne​​​​​​​/ And Here Comes the Crazy Man

zaterdag 16 februari 23.00-24.00 uur

Klassieke late night show met o.a. nieuwe releases en concerttips. Vanavond onder meer opnamen van November Music 2018. Meer van, over en uit November Music vind je hier, bijvoorbeeld een groot deel van het concert door het Engelse ensemble Icebreaker, dat op 11 november werken speelde van onder meer Anna Meredith, Jobina Tinnemans, Elizabeth Kelly, Kerry Andrew en Kate Moore.

zondag 17 februari 23.00-24.00 uur

Aad van Nieuwkerk heeft in zijn klassieke late night show schrijfster Thea Derks te gast in de studio om naar aanleiding van haar boek Een os op het dak’ te vertellen over belangrijke stromingen in de 20e en 21e eeuwse muziek.