On the Roof 2017

Iddo Havinga ,

intieme concerten op een Amsterdams dak

Stel je voor dat je huiskamer zich op het dak bevond. En dat artiesten uit de jazz, impro en klassieke muziek daar dan een huiskamerconcert geven. Dat is ongeveer de sfeer van On the Roof: zeven artiesten, verspreid over elf concertavonden in juli, juli en augustus op het dak van het Amsterdamse OpZeezand. Met plek voor 100 mensen per avond. Ok, dat is misschien wat meer dan in menig huiskamer past, maar een intieme sfeer is in ieder geval gegarandeerd.

Wie spelen er?

Tiltan (28 juli)

Het Midden-Oosten, Zuid-Amerika, Oost-Europa, Noord-Afrika: als er een groep écht alle windstreken met elkaar vermengt, is het Tiltan. Gitarist David Golek groeide in een fiks aantal van die windstreken op en vertaalt zijn globale opvoeding naar sferische composities.

Shishani & The Namibian Tales (25 augustus)
Traditionele muziek uit Shishani’s geboorteland Namibië vormt het uitgangspunt van Shishani’s composities, maar ze combineert die feiloos met  soul en jazz. En haar band komt dan weer van over de hele wereld. Een goede reden om het dak op te klimmen!

Xavi Torres Trio (11 augustus )

De jonge pianist Xavi Torres studeerde in Barcelona en in Amsterdam, bij Harmen Fraanje. En deed ook nog eens zijn bachelor klassiek piano bij David Kuyken. Hij speelde al met grote jazzmusici als Tineke Postma en Jasper Blom. Torrest vertelt met zijn trio een muzikaal verhaal met oog en oor voor de fijnste details. Wat wil je nog meer, daar onder de Amsterdamse sterrenhemel?