6 december: Reactie van Bart Nijpels op het nieuwe NIOD-onderzoek

Collega-onderzoeksjournalist Bart Nijpels maakte vorig jaar, samen met Argos-redacteur Huub Jaspers, de NPO2-televisiedocumentaire 'Waarom Srebrenica moest vallen' (VPRO/HUMAN). De documentaire die mede de aanleiding vormde voor het nieuwe NIOD-onderzoek naar de val van Srebrenica. Op Blendle publiceerde Nijpels een reactie op die nieuwe NIOD-studie. Via deze link is die reactie te lezen:

19 november: Oordeel jury De Loep 2016 Audiovisueel voor docu over de val van Srebrenica

"De Audiovisuele Loep 2016 gaat naar de televisiedocumentaire Waarom Srebrenica moest vallen van Huub Jaspers en Bart Nijpels. Deze documentaire komt griezelig dicht in de buurt van de perfecte onderzoeksjournalistiek. Het Argosteam heeft de geschiedenis herschreven. Aanhoudend, diepgravend en goed in beeld gebracht, alle partijen aan het woord gelaten, revelerend en relevant. Kortom: verplichte kost op voorschrift van de Loepjury."

18 november: NIOD presenteert verkennend Sebrenica-onderzoek

Regering gaf opdracht tot dit onderzoek na televisiedocumentaire van Argos.
Je krijgt met deze promo een indruk de documentaire:

radio

Zaterdag 14.00 npo Radio 1

Journalistiek speurwerk naar opmerkelijke achtergronden bij het nieuws, of zaken die nieuws zouden moeten zijn. Met dat motto maakt de redactie van Argos al meer dan 20 jaar onderzoeksjournalistieke radio-uitzendingen.
Lees verder →

televisie

Argos-TV Medialogica

Sinds 2012 is Argos ook te vinden op televisie. De serie Argos-tv Medialogica gaat over het verschil tussen beeld en werkelijkheid. Hoe politici, journalisten en beleidsmakers verstrikt raken in de donkere krochten van de mediawerkelijkheid.
Website Medialogica →

over argos