Sylvia Hoeks (1983): cast.
Er zijn 13 films gevonden.

The Girl in the Spider's Web

2018 | Thriller, Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Zweden​/​​Canada​/​​Duitsland 2018. Thriller van Fede Alvarez. Met o.a. Claire Foy, Sylvia Hoeks, Sverrir Gudnason, Lakeith Stanfield en Claes Bang.

Na het enorme succes van Stieg Larssons postuum gepubliceerde Millennium-trilogie nam schrijver David Lagercrantz het stokje over en voegde drie nieuwe delen toe. Dit is de verfilming van de eerste van die drie. Waarbij in de film alle aandacht komt te liggen bij superhacker Lisbeth Salander (nu gespeeld door The Crown-actrice Foy), en Millennium-journalist Mikael Blomkvist gereduceerd wordt tot bijfiguur. Begrijpelijk, want Salander was altijd al de ster van de serie. Regisseur Alvarez houdt de vaart er goed in, al vraagt hij aan het einde wel heel veel van de kijker, wanneer de ene ongeloofwaardigheid aan de andere wordt geregen. Hoeks mag na robot in Blade Runner 2049 opnieuw opdraven als kleurrijke superschurk.

All the Devil's Men

2018 | Actiefilm, Thriller

Verenigd Koninkrijk 2018. Actiefilm van Matthew Hope. Met o.a. Sylvia Hoeks, Milo Gibson, William Fichtner, Gbenga Akinnagbe en Elliot Cowan.

Collins is een CIA huurmoordenaar die samen met anti-terrorisme agent Leigh opdracht krijgt een man te dwarsbomen die het slechtste met de wereld voor heeft. Dat is voor filmmaker Hope voldoende om een serie achtervolgingen en gewelddadige scènes aan elkaar te rijgen die niet boven het B-niveau uitstijgen. Te midden van het schiet- en smijtwerk noemen we twee aardige wetenswaardigheden: leuk om Sylvia Hoeks te zien, die werk maakt van een internationale carrière. En de eerste hoofdrol van Milo Gibson, zoon van een bekende in het actiegenre: Mel.

Blade Runner 2049

2017 | Sciencefiction, Thriller

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Canada 2017. Sciencefiction van Denis Villeneuve. Met o.a. Ryan Gosling, Harrison Ford, Sylvia Hoeks, Ana de Armas en Jared Leto.

Vijfendertig jaar na Ridley Scotts verpletterend mooie en invloedrijke sf-drama Blade Runner is er een vervolg: Blade Runner 2049, dat zich dertig jaar na de gebeurtenissen in het origineel afspeelt. Ook in 2049 kampt Los Angeles nog met verregaande milieuvervuiling, jaagt de politie op ontsnapte androïden (in de film 'replicants'), en zijn die replicants op zoek naar wat ze menselijk maakt. De Canadese regisseur Denis Villeneuve (Sicario, Arrival) werd door Scott zelf uitgekozen en maakte een meer dan waardig vervolg, dat hoewel trouw aan het origineel, nooit de film van een fanboy wordt. Sylvia Hoeks als replicant Luv steelt – net als landgenoot Rutger Hauer destijds in het origineel – bijna de film.

Bro's Before Ho's

2013 | Komedie, Romantiek

Nederland 2013. Komedie van Flip van der Kuil en Steffen Haars. Met o.a. Tim Haars, Daniël Arends, Sylvia Hoeks, Henry van Loon en Theo Maassen.

Een politiek incorrecte romcom, dat kan je de makers van New Kids wel toevertrouwen. De broers Max (Haars) en Jules (Arends) sluiten een pact om nooit een relatie aan te gaan met een vrouw. Dat lukt ze tot Anna (Hoeks) op het toneel verschijnt. Regisseurs Haars en Van der Kuil hebben een eigen stijl die rijk is aan details en merkwaardigheden en ondanks een aantal misgeslagen planken is hun film grotendeels fris en origineel. De grappigste Nederlandse komedie uit dat jaar. Op het NFF genomineerd voor de publieksprijs voor beste film.

Het meisje en de dood

2012 | Drama

Nederland 2012. Drama van Jos Stelling. Met o.a. Sylvia Hoeks, Leonid Bichevin, Sergey Makovetskiy, Jim van der Woude en Henri Garcin.

Het meisje, dat is Elise (Hoeks), een jonge, laat-negentiende-eeuwse schone, die in een Duits hotel de vaste courtisane is van een oude, rijke, valse graaf. De dood is Nicolai, een Russische medicijnenstudent op doorreis die met zijn vasthoudende liefde haar hart breekt. Hoeveel poëzie de film op papier ook bevat, die weet bij gebrek aan chemie tussen de hoofdrolspelers maar niet tot leven te komen en vervalt zo tot larmoyante kitsch. De vakjury in van het Nederlands Film Festival dacht daar overigens anders over, want die gunde Het meisje en de dood behalve het Gouden Kalf voor beste geluid en camera ook nog die voor de beste film.

De bende van Oss

2011 | Misdaad

Nederland 2011. Misdaad van André van Duren. Met o.a. Sylvia Hoeks, Marcel Musters, Matthias Schoenaerts, Daan Schuurmans en Frank Lammers.

Een bende wás het, zo vlak voor de Tweede Wereldoorlog in Oss. Overvallen, vechtpartijen, moord, brandstichting, misbruik, fraude, en iedereen was erbij betrokken: arbeiders, elite én geestelijken. André van Duren (Mariken, Kees de Jongen), zelf afkomstig uit de regio, vertelt de geschiedenis door de ogen van caféhoudster/prostituee Johanna (Hoeks), die het misdaadmilieu probeert te ontvluchten. Vakkundig gemaakte, onderhoudende film voor het grote publiek blijft dramatisch op afstand. Veel bekende Brabanders in cast en crew, tot titelsongvertolkers JW Roy en Guus Meeuwis aan toe.

Tirza

2010 | Drama

Nederland 2010. Drama van Rudolf van den Berg. Met o.a. Gijs Scholten van Aschat, Sylvia Hoeks, Johanna ter Steege, Abbey Hoes en Nasrdin Dchar.

De hoogbegaafde Tirza (Hoeks) woont bij haar gescheiden vader (Scholten van Aschat), met wie ze een bijzonder sterke band heeft. Vader vindt het maar niets dat ze met haar vriend (Dchar) op vakantie naar Namibië gaat, en besluit haar achterna te reizen wanneer ze niets meer van zich laat horen. In deze Nederlandse inzending voor de Oscars speelt de negenjarige Keitumetse Matlabo de sterren van de hemel als Namibiaans meisje dat toeristen aanklampt met de vraag of ze 'behoefte hebben aan gezelschap'. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Arnon Grunberg.

Life Is Beautiful

2009 | Drama

Nederland 2009. Drama van Mark de Cloe en Jeroen Berkvens. Met o.a. Gaite Jansen, Robert de Hoog, Sylvia Hoeks, Matthijs van de Sande Bakhuyzen en Melody Klaver.

De Nederlandse theoloog en humanist Desiderius Erasmus verzamelde meer dan drieduizend Griekse en Latijnse spreuken en korte betogen in zijn Adagia. Het zijn zinnen die tot de verbeelding spreken en te denken geven; zelf noemde hij het ‘kleine edelstenen’. Vijfhonderd jaar later kozen de filmmakers Mark de Cloe en Jeroen Berkvens er dertig uit voor even zoveel korte films. Veelal in dezelfde poëtische stijl van hun veelgeprezen Boy Meets Girl Stories, en opnieuw met de beste (aanstormende) Nederlandse acteurs en actrices.

De storm

2009 | Drama, Historische film

Nederland​/​​België 2009. Drama van Ben Sombogaart. Met o.a. Sylvia Hoeks, Barry Atsma, Monic Hendrickx, Katja Herbers en Rik Launspach.

Tegen de achtergrond van de Watersnoodramp van 1953 in Zeeland speelt zich het persoonlijke drama af van Julia (Hoeks) die in de chaos van de overstromingen haar pasgeboren baby uit het oog verliest. Als jonge ongetrouwde moeder krijgt ze lang niet van iedereen hulp, maar wel van een soldaat (Atsma). Tikje vet aangezet drama van regisseur Sombogaart - eerder verantwoordelijk voor onder meer De Tweeling en Bride Flight - waarin het watergeweld fraai in beeld wordt gebracht. De Zeeuwse band Bløf schreef voor de film het nummer 'Geef niet op'. De film deed het prima in de Nederlandse bioscopen.

Caresse

2009 | Korte film

Nederland 2009. Korte film van Jim Taihuttu. Met o.a. Pierre Bokma, Sylvia Hoeks en Frank Sheppard.

Als de eenzame Victor op kerstavond vanwege het slechte weer strandt in een leeg hotel in Baltimore, besluit hij voor het eerst in zijn leven een callgirl te bestellen. Wachtend in de bar schuift een mooie jonge vrouw aan. Ze heet Caresse en blijkt Nederlands.

Duska

2007 | Drama

Nederland​/​​Rusland​/​​Oekraïne 2007. Drama van Jos Stelling. Met o.a. Gene Bervoets, Sylvia Hoeks en Sergey Makovetskiy.

Dag in dag uit sloft de oudere, alleenstaande, beetje treurige filmjournalist Bob (Bervoets) naar de vervallen bioscoop aan de overkant van de straat. Zijn liefde geldt vooral het kauwgom kauwende, op het oog onbereikbare meisje van de kassa (Hoeks). Als hij haar dan een keer mee naar zijn huis weet te krijgen krijgt hij onverwacht bezoek van z'n oude Russische vriend Duska (Makovetsky). En die gaat niet meer weg. Een tijdlang is het grappig hoe de drie om elkaar heendraaien, maar dan brengt Stelling teveel extra lagen in zijn film aan. Camerawerk, muziek en acteerprestaties maken de film toch de moeite waard.

Basilicum & Brandnetels

2007 | Korte film

Nederland 2007. Korte film van Leyla Everaers. Met o.a. Sylvia Hoeks en Raymond Thiry.

De jonge, stuurse Julie runt het restaurant in het pension van haar moeder, in een dorpje waar de tijd stil is blijven staan. Dan duikt haar vader op, een milieuactivist, die ook goed kan koken. Wat omslachtig verteld filmpje over een jonge vrouw op zoek naar haar identiteit, met iets te veel keuken-metaforen. De magisch-realistische sfeer vergoedt veel: de film is fraai geschoten en de details zijn leuk, met buurjongetjes die brandnetelsoep maken.

Staatsgevaarlijk

2005 | Thriller

Nederland 2005. Thriller van Marcel Visbeen. Met o.a. Sylvia Hoeks, Pierre Bokma, Romijn Conen, Fockeline Ouwerkerk en Hanin Msellek.

"Ik werd geïnspireerd door de moord op Pim Fortuyn en de gevolgen daarvan. Ik was vooral onder de indruk van de hevige reactie van het Nederlandse volk. Dat wilde ik in mijn film verwerken en niét de huidige terroristische dreiging in Nederland." Dat zei Marcel Visbeen vorig jaar op het Nederlands Film Festival over zijn televisiedrama, dat stevig is verankerd in de huidige kwetsbare Nederlandse multiculti samenleving. Nicolette is juist gaan samenwonen met Mohammed wanneer Rotterdam wordt opgeschrikt door een aanslag. Al gauw blijkt Mohammed verdacht te worden. Toen Visbeen de film maakte vroegen veel mensen of zijn verhaal niet wat overtrokken was, maar onlangs zei hij: "Ik zou de film nu harder en grimmiger maken, want dat is Nederland ook geworden."