Robert Stevenson: regie, cast en scenario.
Er zijn 46 films gevonden.

The Shaggy D.A.

1976 | Familiefilm, Komedie, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1976. Familiefilm van Robert Stevenson. Met o.a. Dean Jones, Suzanne Pleshette, Tim Conway, Keenan Wynn en Jo Anne Worley.

Wilby Daniels (Jones) is een voorbeeldig Amerikaans burger. Hij is getrouwd, vader en verdient de kost als advocaat. Nadat hij echter geconfronteerd wordt met een inbraak in zijn eigen huis, besluit hij de politiek in te gaan in de hoop de misdaad efficiënter te kunnen bestrijden. De huidige burgemeester (Wynn) is niet blij met zijn concurrent en verandert hem met een toevallig ontdekte magische ring in een hond. Aanvaardbaar vervolg op The Shaggy Dog, minstens even plezierig en met enkele bekende namen in kleinere rollen. Als hond is Jones erg schattig en zal hij het hart stelen van jongere kijkers.

One of Our Dinosaurs Is Missing

1975 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1975. Komedie van Robert Stevenson. Met o.a. Peter Ustinov, Helen Hayes, Clive Revill, Derek Nimmo en Joan Sims.

Hét middel van de Disney-Studio's tegen slapeloosheid is een vervelende film over een spion met een geheime formule die verborgen is in een dinosaurus-bot en een groep kinderjuffen die vastbesloten is het gestolen skelet terug te vinden. Opgenomen in Engeland. Scenario van Bill Walsh naar een roman van David Forrest. Camerawerk van Paul Beeson.

The Island at the Top of the World

1974 | Avonturenfilm, Familiefilm, Fantasy, Drama

Verenigde Staten 1974. Avonturenfilm van Robert Stevenson. Met o.a. David Hartman, Donald Sinden, Jacques Marin, Mako en David Gwillim.

Avonturenfilm van Disney over een Engels heerschap (Sinden) dat anno 1907 samen met een archeoloog in een zeppelin richting de ijsmassa ten noorden van Canada vliegt op zoek naar zijn vermiste zoon. De zoektocht krijgt een extra dimensie nadat de heren stuiten op een lommerrijk eiland met hoogblonde noorderlingen in berenvellen. Het ontbreekt de film aan niets in het bijzonder maar het avontuur, de romantiek en de historische verwijzingen worden overschaduwd door acteurs die voordragen in plaats van acteren. Knullige speciale effecten geven de genadeslag.

Herbie Rides Again

1974 | Familiefilm, Avonturenfilm, Komedie, Fantasy

Verenigde Staten 1974. Familiefilm van Robert Stevenson. Met o.a. Helen Hayes, Ken Berry, Stefanie Powers, Keenan Wynn en John McIntire.

Vervolg op kassucces The Love Bug (1968), met nieuwe hoofdpersonen. Eigenlijk gaat Herbie Rides Again minder over de paranormaal begaafde Volkswagen Herbie dan over zijn eigenares mevrouw Steinmetz (Hayes) en advocaat Willoughby (Berry), wiens projectontwikkelende oom (Wynn) mevrouw Steinmetz uit haar huis wil jagen. Tijd voor Herbie om alle Volkswagens te mobiliseren. Commerciëler van opzet dan het origineel, zodat een deel van de magie ontbreekt. Het kost echter weinig moeite om gedachteloos mee te hobbelen met de fantasie. Er kwamen nog twee lucratieve vervolgen.

Bedknobs and Broomsticks

1971 | Fantasy, Jeugdfilm, Muziek, Komedie, Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 1971. Fantasy van Robert Stevenson. Met o.a. Angela Lansbury, David Tomlinson, Roddy McDowall, Sam Jaffe en Roy Snart.

Disney fantasyfilm voor de jeugd, naar een roman van Mary Norton. Drie weesjes maken kennis met een leerlingheks, die het drietal ook enkele heksenkneepjes bijbrengt. Fraaie combinaties van live action en animatie en de reizen per ledikant - zelfs onderwater - zijn beslist vermakelijk. Ook de songs van de Sherman-broers zijn memorabel, evenals de speciale effecten van Alain Malery, Eustace Lycett en Danny Lee die er een Oscar aan overhielden. Voor de fotografie stond Frank Phillips in. Bedknobs and Broomsticks is leuk, ook al lukte het niet om met deze film het succes van Mary Poppins te evenaren.

The Love Bug

1969 | Sciencefiction, Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1969. Sciencefiction van Robert Stevenson. Met o.a. Dean Jones, Michele Lee, Buddy Hackett, David Tomlinson en Joe Flynn.

Het geluk zit de jonge autocoureur Jones niet mee de laatste tijd, maar hij blijft de moed erin houden. Zelfs nu hij noodgedwongen meedoet aan stockcar-races. Gelijktijdig gaat hij op zoek naar een toekomstige wagen. Rondgeleid door de bevallige Lee, komt hij tot de ontdekking dat de prijzen van de auto's zijn budget ver overschrijden.

My Dog, the Thief

1969 | Komedie

Verenigde Staten 1969. Komedie van Robert Stevenson. Met o.a. Dwayne Hickman, Mary Ann Mobley, Elsa Lanchester, Joe Flynn en Roger C. Carmel.

Het toch al chaotische bestaan van een radioverslaggever wordt een regelrechte puinhoop als een eigenzinnige St.Bernardhond hem betrekt bij een juwelendiefstal. Deze vlot gemaakte Disney-produktie is niet uitgesproken origineel, maar brengt aanstekelijk vakwerk over de hele linie. Prima kijkvoer.

Blackbeard's Ghost

1968 | Familiefilm, Komedie, Fantasy

Verenigde Staten 1968. Familiefilm van Robert Stevenson. Met o.a. Peter Ustinov, Dean Jones en Suzanne Pleshette.

Sportleraar Steve Walker (Jones) neemt zijn intrek in Blackbeard's Inn, het hotel-pension van vijf bejaarde vrouwelijke nazaten van de beruchte piraat Blackbeard. Boeven willen de dames uit het pand krijgen om er een gokpaleis maken. Maar de geest van kapitein Blackbeard (Ustinov) schiet ze te hulp. Een fijne Disney-klucht met lekker veel gooi- en smijtwerk.

The gnome mobil

1967 | Fantasy, Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1967. Fantasy van Robert Stevenson. Met o.a. Karen Dotrice, Matthew Garber, Sean McClory, C. Thomas Howell en Richard Deacon.

Sportleraar Steve Walker (Jones) neemt zijn intrek in Blackbeard's Inn, het hotel-pension van vijf bejaarde vrouwelijke nazaten van de beruchte piraat Blackbeard. Boeven willen de dames uit het pand krijgen om er een gokpaleis maken. Maar de geest van kapitein Blackbeard (Ustinov) schiet ze te hulp. Een fijne Disney-klucht met lekker veel gooi- en smijtwerk.

The Gnome-Mobile

1967 | Fantasy, Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1967. Fantasy van Robert Stevenson. Met o.a. Walter Brennan, Matthew Garber, Karen Dotrice, Richard Deacon en Tom Lowell.

Schatrijke bosexploitant Brennan en zijn neefje en nichtje ontmoeten gnoom Lowell. Lowell en zijn grootvader zijn de laatste gnomen in het bos, en als hij niet vlug trouwt zal zijn grootvader ook sterven. Met het verdwijnen van de bossen zijn veel gnomen verdwenen, en het knaagt aan Brennan dat hij de ondergang van de aardmannetjes op zijn geweten heeft. Ze gaan op zoek naar andere gnomen, maar dan krijgt McClory, de eigenaar van een curiosa-kabinet, lucht van de zeldzame wezens, en met een list kan hij hen ontvoeren. Plezierige fantasie, die de jongeren zal boeien door de vreemde figuurtjes en waarin de ouderen duidelijk een waarschuwing zullen zien voor het onverantwoord kappen van bossen. Ellis Kadison schreef het scenario van deze uitstekende Disney-productie, die is gebaseerd op een roman van Upton Sinclair. Edward Colman zorgde voor een sprookjesachtig gekleurde fotografie.

The Monkey's Uncle

1965 | Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1965. Familiefilm van Robert Stevenson. Met o.a. Tommy Kirk, Annette Funicello, Leon Ames, Frank Faylen en Arthur O'Connell.

Merlin Jones (Kirk) gaat maar door met uitvinden. Om enkele sportsterren van school die bijzonder zwakke studenten zijn door hun examen heen te helpen, ontwikkelt hij een slaap-studie- methode, die hij uitprobeert op zijn aap. Dan stelt hij nog een pil samen die de kracht doet toenemen en bouwt hij een vliegmachine die op mankracht werkt. Dankzij deze laatste uitvinding is de film iets vermakelijker dan zijn voorganger THE MISADVENTURES OF MERLIN JONES. De rest is even flets en flauw geschreven door Tom en Helen August, naar een verhaal van Bill Walsh, en de acteurs overacteren nog steeds even erg. Edward Colman was weer verantwoordelijk voor het camerawerk. Een schrale Disney-produktie. Titelsong gezongen door Annette en The Beach Boys.

That Darn Cat

1965 | Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1965. Familiefilm van Robert Stevenson. Met o.a. Hayley Mills, Dean Jones, Dorothy Provine, Roddy McDowall en Neville Brand.

Een lange, maar onderhoudende, spannende komedie uit de Disney-studio's over een kat die een FBI-agent op het spoor van gangsters brengt die een vrouw ontvoerden. Kleurige karakterrollen en slapstickscènes fleuren de film verder op.

The Misadventures of Merlin Jones

1964 | Fantasy, Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1964. Fantasy van Robert Stevenson. Met o.a. Tommy Kirk, Annette Funicello, Leon Ames, Stuart Erwin en Alan Hewitt.

Student Kirk is de uitvinder van een machine die in staat is gedachten te lezen en te hypnotiseren. Na heel wat komisch bedoelde belevenissen staat hij in de rechtbank, waar hij de rechter hypnotiseert om hem te laten denken dat hij een dief is. Er is in elk geval heel wat hypnose nodig om de kijker wijs te maken dat hij zich amuseert bij deze ondermaatse komedie, die slecht is geschreven door Tom en Helen August, naar een verhaal van Bill Walsh, slecht is gespeeld door een hinderlijk overacterende cast en slecht is getimed door een Stevenson die duidelijk met intelligentere zaken bezig was. Bespaar uw kinderen deze onzin uit de Disney-studios. In beeld gebracht door Edward Colman. Gevolgd door THE MONKEY'S UNCLE.

Mary Poppins

1964 | Musical, Familiefilm, Fantasy, Komedie, Animatie, Drama

Verenigde Staten 1964. Musical van Robert Stevenson. Met o.a. Julie Andrews, Dick Van Dyke, David Tomlinson, Glynis Johns en Karen Dotrice.

Deze vijf Oscars winnende Disney-musical begint met de kinderen van de stijve Britse meneer Banks (Tomlinson), die kinderjuf na kinderjuf verslijten. Zij stellen zelf een advertentie op voor een nieuwe gouvernante (ze mag geen wrat hebben en ze moet snoep bij zich hebben). Op miraculeuze wijze komt de advertentie terecht bij Mary Poppins (Andrews), die magisch uit de lucht komt dalen. Mary Poppins is streng, maar ze kan toveren en de kinderen beleven zingend en dansend allerlei vreemde avonturen. Van Dyke speelt lichtelijk behaagziek, maar vooral Andrews en Tomlinson zijn heel aanstekelijk, zodat men nog dagenlang verkwikkende nonsens neuriet.

Son of Flubber

1963 | Sciencefiction, Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1963. Sciencefiction van Robert Stevenson. Met o.a. Fred MacMurray, Nancy Olson, Keenan Wynn, Tommy Kirk en Elliott Reid.

Het vervolg op The Absent Minded Professor. De prof MacMurray veroorzaakt per ongeluk weer veel problemen met zijn flubbergas (een materie die 'omhoog' valt) en droge regen. Veel slapstick en goed spel maken het genietbaar ondanks de weinig sterke verhaallijn.

In Search of the Castaways

1962 | Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 1962. Avonturenfilm van Robert Stevenson. Met o.a. Maurice Chevalier, Hayley Mills, George Sanders, Wilfrid Hyde-White en Michael Anderson jr.

Op een dag vindt de excentrieke Franse professor Paganel (Chevalier) een briefje in een fles. Het is afkomstig van Captain Grant, een al twee jaar vermiste zeeman. Samen met de kinderen van Grant gaat hij naar hem op zoek. Een lange en gevaarlijke zoektocht wordt het, eerst naar de toppen van de Andes, later naar Australië en Nieuw-Zeeland. Onderweg liggen gevaren op de loer: een aardbeving, een tsunami, een vraatzuchtige condor en onbetrouwbare sujetten. Aardig, ouderwets vermaak, dus, in dit door Disney verfilmde verhaal van Jules Verne.

The Absent Minded Professor

1961 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1961. Komedie van Robert Stevenson. Met o.a. Fred MacMurray, Nancy Olson, Keenan Wynn, Tommy Kirk en Ed Wynn.

Professor Ned Brainard (MacMurray) is zo vreselijk verstrooid, dat hij zijn huwelijksceremonie vergeet, meerdere keren. Het biedt hem wel de tijd om laboratoria te laten exploderen en als bijwerking flubber ('flying rubber') te ontwikkelen, waarmee hij onder meer zijn auto kan laten vliegen. De humor en huiselijke ethiek van deze familie/kinderfilm van Disney zijn eenvoudig, maar The Absent Minded Professor vond wel de filmformule van de malle wetenschapper in een overzichtelijke wereld uit, die nog heel vaak gebruikt zou worden. Het flubber-idee was zo populair, dat overal enthousiastelingen aan de gang gingen met veelal giftige chemische verbindingen.

Mr. Flubber de vliegende Professor

1961 |

Verenigde Staten 1961. Robert Stevenson. Met o.a. Nancy Olson en Fred MacMurray.

Professor Ned Brainard (MacMurray) is zo vreselijk verstrooid, dat hij zijn huwelijksceremonie vergeet, meerdere keren. Het biedt hem wel de tijd om laboratoria te laten exploderen en als bijwerking flubber ('flying rubber') te ontwikkelen, waarmee hij onder meer zijn auto kan laten vliegen. De humor en huiselijke ethiek van deze familie/kinderfilm van Disney zijn eenvoudig, maar The Absent Minded Professor vond wel de filmformule van de malle wetenschapper in een overzichtelijke wereld uit, die nog heel vaak gebruikt zou worden. Het flubber-idee was zo populair, dat overal enthousiastelingen aan de gang gingen met veelal giftige chemische verbindingen.

Kidnapped

1960 | Avonturenfilm, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1960. Avonturenfilm van Robert Stevenson. Met o.a. Peter Finch, James MacArthur, Bernard Lee, Niall MacGinnis en John Laurie.

Een Disneyfilm, in Engeland gedraaid, naar een klassiek verhaal van Robert Louis Stevenson, dat behoorlijk vervelend is. Een goede rolverdeling en levendige sfeer is alles wat overblijft. Scenario van de regisseur, camerawerk van Paul Beeson.

Darby O'Gill and the Little People

1959 | Familiefilm, Avonturenfilm, Fantasy

Verenigde Staten 1959. Familiefilm van Robert Stevenson. Met o.a. Albert Sharpe, Sean Connery, Janet Munro, Walter Fitzgerald en Jimmy O'Dea.

De ouder wordende huisbewaarder Darby O'Gill (Sharpe) kan het werk niet meer aan. Als hij wordt vervangen door de jonge Michael McBride (Connery), die ook nog eens achter zijn fraaie dochter Katie (Munro) aanzit, krijgt hij gelukkig hulp van de, zoals bekend in Ierland overvloedig aanwezige, kabouters. Hij mag van hun koning drie wensen doen. Charmant, ouderwets Disney-sprookje schetst een idyllisch beeld van Ierland. Het nepaccent van de Schotse Connery doet Ieren de rillingen over het lijf lopen, maar hij maakt veel goed met zijn zangkunst.

Never Love a Stranger

1958 | Drama, Avonturenfilm, Thriller

Verenigde Staten 1958. Drama van Robert Stevens en Robert Stevenson. Met o.a. John Drew Barrymore, Lita Milan, Peg Murray, Robert Bray en Steve McQueen.

Barrymore werd als weesjongen opgevoed in een katholieke instelling, waar hij bevriend was met een joodse jongen. Op jonge leeftijd komt hij in contact met een gangster, maar nadat deze door een rivaliserende bende neergeschoten werd, vlucht hij. Hij wordt matroos op een vrachtschip. Jaren later keert hij terug en zal zijn vroegere vriend, nu assistent van de openbare aanklager, helpen een gevaarlijke gangster uit te schakelen. Een melodrama dat weinig persoonlijkheid uitstraalt. Goede vertolking met een eerste filmrol van belang voor McQueen. Het scenario van Harold Robbins en Richard Day, naar een roman van Robbins, heeft nogal onwaarschijnlijke plotwendingen. Voor de fotografie tekende Lee Garmes.

Old Yeller

1957 | Familiefilm, Avonturenfilm, Drama, Western

Verenigde Staten 1957. Familiefilm van Robert Stevenson. Met o.a. Dorothy McGuire, Fess Parker, Tommy Kirk, Kevin Corcoran en Jeff York.

Als vader Parker voor enkele tijd moet afreizen van de verafgelegen boerderij in Texas moet zijn vijftien-jarige zoon Kirk waken over have en goed. Bij het hoeden van de kudde vee valt een zwerfhond hem lastig, maar als die zich later bij de boerderij ophoudt, wordt Kirk vertederd door het dier en sluit een hechte vriendschap met hem. De hond mag blijven bij vaders terugkeer, en dat is maar goed ook, want hij redt de gehele familie voor een ramp. Dit was de eerste familiefilm van Disney met een dier in de hoofdrol die voor de bioscoop werd gemaakt en er volgden nog meer. Naar het populaire boek van Fred Gipson, die ook aan het scenario van William Tunberg meewerkte. Achter de camera stond Charles P. Boyle. Gesitueerd rond 1859. Werd vervolgd door SAVAGE SAM.

Johnny Tremain

1957 | Familiefilm, Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1957. Familiefilm van Robert Stevenson. Met o.a. Hal Stalmaster, Luana Patten, Jeff York, Sebastian Cabot en Dick Beymer.

Een uitstekende Disneyfilm voor jonge mensen naar de roman van Esther Forbes over een jongen die betrokken raakt bij de Onafhankelijkheidsoorlog; goede samenhang tussen fictie en feiten om de historie tot leven te brengen.

So Died Riabouchinska

1955 | Korte film

Verenigde Staten 1955. Korte film van Robert Stevenson. Met o.a. Claire Carleton, Charles Bronson en Claude Rains.

Een uitstekende Disneyfilm voor jonge mensen naar de roman van Esther Forbes over een jongen die betrokken raakt bij de Onafhankelijkheidsoorlog; goede samenhang tussen fictie en feiten om de historie tot leven te brengen.

Alfred Hitchcock Presents: And So Died Riabouchinska

1955 | Misdaad

Verenigde Staten 1955. Misdaad van Robert Stevenson. Met o.a. Claude Rains, Charles Bronson, Claire Carleton, Lowell Gilmore en Charles Cantor.

Een lijk van een zekere Ockham wordt aangetroffen achter de coulissen van een theater. Inspecteur Krovitch (Bronson) verdenkt onmiddellijk buikspreker Mr. Fabian (Rains) als de dader, maar op het ogenblik van de moord bevond hij zich op de planken met zijn pop Riabouchinka. Tijdens het verhoor mengt de pop zich in het gesprek. Krovitch begint te vermoeden dat het niet Fabian is die de pop controleert, maar omgekeerd. Een sterk voorbeeld van psychologische terreur. Zelden werd zo`n fraai portret van de relatie tussen een pop en zijn buikspreker geschetst. Rains overtreft zichzelf in deze rol. Het slotgesprek dat hij met zijn pop houdt, is onvergetelijk. Ongetwijfeld een van de topfilms uit de kwalitatief hoogstaande tv-serie ALFRED HITCHOCK PRESENTS (gemaakt in het eerste seizoen van deze serie die zou lopen tot 1961). Het scenario is van Mel Dinelli naar een verhaal van Ray Bradbury. Het camerawerk is Reggie Lanning.

Drama Classics: Family Lies

1954 | Drama

Verenigde Staten 1954. Drama van Robert Stevenson. Met o.a. Judith Anderson, Nancy Gates, George Macready, Donald Murphy en Ellen Corby.

Tot groot ongenoegen van de rijke, excentrieke en egoïstische mama Anderson kondigt Gates haar verloving aan met de financiëel niet erg begoede Murphy. Ze heeft er alles voor over om dit huwelijk te verhinderen, zelfs het simuleren van een beroerte. Familievriend Macready raadt de jongen aan het meisje mee te nemen en te verdwijnen. Maar dat is buiten de moeder gerekend. Ze kan de zaken zo regelen dat haar dochter ervan overtuigd is dat Murphy haar wil vermoorden. Uitstekend geacteerd melodrama waarin Anderson zich nog eens van haar duivelse kant kan tonen. Clock Dailey bewerkte het verhaal van W. Sommerset Maugham. Het fotografisch gedeelte was voor rekening van George E. Diskant.

The Las Vegas Story

1952 | Misdaad, Film noir, Thriller

Verenigde Staten 1952. Misdaad van Robert Stevenson. Met o.a. Jane Russell, Victor Mature, Vincent Price, Hoagy Carmichael en Brad Dexter.

Las Vegas, stad van uiterlijk vertoon, is het ideale decor voor dit verhaal dat vooral dient als showcase voor Hollywoodspetters Russell en Mature. Russell speelt een voormalige nachtclubzangeres die terugkeert naar Vegas om haar gokverslaafde man (Price) te vergezellen. Daar komt ze een oude vlam (Mature) tegen en raakt al snel verwikkeld in gedoe rond een moord, een kidnapping en een kostbare halsketting. Vooral vermakelijk vanwege de sterren en redelijk spectaculaire actieclimax. Scenarist Paul Jarrico kreeg geen vermelding omdat hij als vermeende communist op de zwarte lijst van Hollywood stond.

My Forbidden Past

1951 | Drama, Historische film

Verenigde Staten 1951. Drama van Robert Stevenson. Met o.a. Robert Mitchum, Ava Gardner, Melvyn Douglas en Janis Carter.

Kostuumdrama rond Gardner als een vrouw met een bedenkelijk verleden die door een erfenis in goeden doen raakt, maar ontdekt dat de genegenheid van arts Mitchum niet voor geld te koop is.

Walk Softly, Stranger

1950 | Drama

Verenigde Staten 1950. Drama van Robert Stevenson. Met o.a. Joseph Cotten, Alida Valli, Spring Byington, Paul Stewart en Jack Paar.

Cotten die een kleine gauwdief is, keert na lange tijd terug naar zijn geboorteplaats waar niemand hem meer schijnt te kennen. Zelfs de lieftallige Valli niet waar hij verliefd op is, die hij als klein meisje gekend heeft en nu kreupel is. Cotten zoekt het rechte pad op, en neemt een baantje bij Valli's vader, het lukt hem niet helemaal en hij beraamt toch weer een overval.

I Married a Communist

1949 | Misdaad

Verenigde Staten 1949. Misdaad van Robert Stevenson. Met o.a. Laraine Day, Robert Ryan, John Agar, Thomas Gomez en Janis Carter.

Gomez is een moorddadige communist die Ryan, manager bij een scheepvaartbedrijf, chanteert met diens activiteiten in het verleden. Ongeremd 'patriottisch', interessant, maar niet al te geloofwaardig. Hertiteld: THE WOMAN ON PIER 13.

To the Ends of the Earth

1948 | Misdaad

Verenigde Staten 1948. Misdaad van Robert Stevenson. Met o.a. Dick Powell, Signe Hasso, Ludwig Donath, Vladimir Sokoloff en Edgar Barrier.

Een thriller met veel vaart over een geheimagent die drugssmokkelaars op 't spoor zit. Goed spel en een ironisch einde.

Dishonored Lady

1947 | Misdaad

Verenigde Staten 1947. Misdaad van Robert Stevenson. Met o.a. Hedy Lamarr, Dennis O'Keefe, John Loder, William Lundigan en Natalie Schafer.

Lamarr is een redactrice bij een tijdschrift en ze raakt overwerkt. Een psychiater raadt haar aan kalm aan te doen. Ze verhuist naar The Village (de kunstenaarswijk van New York) en gaat schilderen. Daar wordt ze achterna gezeten door de geestverschijning van iemand uit haar verleden. Dan wordt ze beschuldigd van moord. Een onbeduidende film met de mooie Lamarr.

Jane Eyre

1943 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1943. Drama van Robert Stevenson. Met o.a. Orson Welles, Joan Fontaine, Margaret O'Brien, Peggy Ann Garner en John Sutton.

Een artistiek succesvolle, maar wel trage versie van het boek van Charlotte Brontë over een weesmeisje dat opgroeit en gouvernante wordt in een mysterieus huishouden. Een van Elizabeth Taylors eerste films.

Forever and a Day

1943 |

Verenigde Staten 1943. René Clair, Edmund Goulding, Cedric Hardwicke, Frank Lloyd en Victor Saville. Met o.a. Brian Aherne, Robert Cummings, Ida Lupino, Charles Laughton en Herbert Marshall.

Een benefiet-film, waarvan de opbrengsten bedoeld waren voor de oorlogsinspanning (van WO II). Het episodische verhaal gaat over een familie die tussen 1804 en 1941 een huis bewoont en iedere regisseur laat telkens in een korte film een generatie zien. Een uniek document om zoveel Engelse acteurs verenigd te zien in één werk. De meningen van de critici liepen toentertijd zeer uiteen van heel goed tot slecht...

Joan of Paris

1942 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1942. Oorlogsfilm van Robert Stevenson. Met o.a. Michèle Morgan, Paul Henreid, Thomas Mitchell, Laird Cregar en May Robson.

Uitstekend WO II-verhaal over de toegewijde Morgan die zichzelf aangeeft, zodat Henreid en zijn kameraden, medepiloten, naar de geallieerde linies kunnen terugkeren.

Back Street

1941 | Drama

Verenigde Staten 1941. Drama van Robert Stevenson. Met o.a. Charles Boyer, Margaret Sullavan, Richard Carlson, Frank McHugh en Tim Holt.

Boyer en Sullavan als mooi team brengen leven in dit melodrama van Fannie Hurst dat eeuwig schijnt te duren over een vrouw wier liefde voor een man blijft bestaan ook als hij met een ander trouwt. Eerder in 1932 gefilmd met Irene Dunne en John Boles.

Tom Brown's School Days

1940 | Historische film

Verenigde Staten 1940. Historische film van Robert Stevenson. Met o.a. Cedric Hardwicke, Freddie Bartholomew, Gale Storm, Jimmy Lydon en Josephine Hutchinson.

Een nostalgische weergave van het leven op een Victoriaanse jongenskostschool. Ook al is de rolbezetting grotendeels Amerikaans, de Britse spirit sijpelt er toch doorheen. Hertiteld als ADVENTURES AT RUGBY.

Return to Yesterday

1940 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1940. Drama van Robert Stevenson. Met o.a. Clive Brook, May Whitty, Hartley Power, Milton Rosmer en David Tree.

Een filmster-op-z'n-retour, eens de liefste schoonzoon van het land, gaat terug naar het stadje aan de Engelse kust waar hij vandaan kwam. Brook is in een passende sombere stemming als de filmster die nog even het geluk van het verleden proeft. Deze inconsequente film van Stevenson was de laatste die hij in Engeland maakte, voordat hij een geweldig succesvolle carrière begon in Hollywood.

The Ware Case

1938 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1938. Komedie van Robert Stevenson. Met o.a. Clive Brook, Jane Baxter, Barry K. Barnes, C.V. France en Francis L. Sullivan.

De film handelt over een stijlvolle baron die slecht is in het beheren van zijn vermogen. Maar het snobisme van de man - gespeeld door Brook - wordt zo ver doorgevoerd dat er niet veel te genieten valt voor de kijker.

Owd Bob

1938 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1938. Drama van Robert Stevenson. Met o.a. Will Fyffe, John Loder, Margaret Lockwood, Moore Marriott en Graham Moffatt.

De trouwe hond van een landbouwer in Cumberland wordt ervan beschuldigd schapen te doden. Sentimenteel melodrama met mooie buitenopnames, naar de roman van Alfred Olivant. De intrige werd later gebruikt voor een aflevering in de serie LASSIE-films.

Non-Stop New York

1937 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1937. Drama van Robert Stevenson. Met o.a. John Loder, Anna Lee, Francis L. Sullivan, Frank Cellier en Desmond Tester.

Een vlot lopend, ironisch en Hitchcock-achtig 'sterk' verhaal over een vrouw die een van moord beschuldigde man een alibi kan verschaffen - maar niemand wil haar geloven. De Science-Fiction- achtige sfeer van het 'eerste' transatlantische non-stop vliegtuig is geweldig, ook vandaag nog.

King Solomon's Mines

1937 | Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1937. Avonturenfilm van Robert Stevenson. Met o.a. Paul Robeson, Cedric Hardwicke, Roland Young, John Loder en Anna Lee.

Een robuust avontuur dat de behandeling krijgt die het verdient door een goede rolverdeling. Ze struinen Afrika af op zoek naar mijnen vol met schatten. Een van Robesons beste filmrollen waarbij hij zelfs mag zingen. Naar een verhaal van H. Rider Haggard tot scenario bewerkt door Charles Bennett, gemaakt in 1950.

Tudor Rose

1936 | Historische film

Verenigd Koninkrijk 1936. Historische film van Robert Stevenson. Met o.a. Cedric Hardwicke, John Mills, Nova Pilbeam, Felix Aylmer en Martita Hunt.

Het verhaal van Lady Jane Grey, die gedurende negen dagen koningin van Engeland was. Een waardige, maar teleurstellend saaie poging tot een serieus historisch drama. Ook bekend als NINE DAYS A QUEEN.

The Man Who Changed His Mind

1936 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1936. Horror van Robert Stevenson. Met o.a. Boris Karloff, Anna Lee, John Loder, Frank Cellier en Lyn Harding.

Het overbekende verhaal over de krankzinnige geleerde. Karloff transplanteert hersenen. Onderhoudend. Scenario van L. Du Garde Peach, Sidney Gilliat en John L. Balderston. Camerawerk van Jack Cox. Ook bekend als THE MAN WHO LIVED AGAIN.

Jack of All Trades

1936 | Komedie, Musical

Verenigd Koninkrijk 1936. Komedie van Robert Stevenson. Met o.a. Jack Hulbert, Gina Malo, Robertson Hare, Athole Stewart en Felix Aylmer.

In deze komische musical bagatelliseert Hulbert het probleem van de werkloosheid. Hij kletst zich het grote geld in en begint als ondernemer. Een gedateerd, maar innemend staaltje Brits escapisme, waarin de degelijke vakman Stevenson een goede structuur biedt voor Hulberts anarchistische gevoel voor humor.

Falling for You

1933 | Musical, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1933. Musical van Jack Hulbert en Robert Stevenson. Met o.a. Jack Hulbert, Cicely Courtneidge, Tamara Desni, Gary Marsh en Tonie Bruce.

Twee elkaar beconcurrerende journalisten proberen een ontvoerde erfgename te bevrijden en te interviewen in deze levendige, soms lachwekkende muzikale komedie. Het is een aardige film voor hen die bereid zijn het gebrek aan afwerking te vergeven.