Gustav Fröhlich: regie en cast.
Er zijn 50 films gevonden.

Der erste Frühlingstag

1956 | Drama, Komedie, Familiefilm, Romantiek

Duitsland 1956. Drama van Helmut Weiss. Met o.a. Luise Ullrich, Paul Dahlke, Ingeborg Schöner, Matthias Fuchs en Fita Benkhoff.

Op een dag in het voorjaar laat huismoeder Dolly Hiller (Ullrich) zich het hof maken door Bruno (Freytag), de broer van Dolly`s vriendin, die uit Afrika is aangereisd, en haar man, advocaat Robert (Dahlke), laat zich verleiden door Bettina Morelli (Mayberg), een van zijn cli[KA3]entes, een bekende zangeres. Ondertussen probeert hun oudste dochter, de negentien- jarige Vera (Sch[KA3]oner), de getrouwde kunstenaar en schoolvriend van haar vader Robert Paul Frank (Fr[KA3]ohlich) in te palmen. Haar jongere broer Martin (Fuchs) lonkt naar buurmeisje Trixi (Grothum) en het jongste zusje, de vijftien- jarige Lilo (Meissner) flirt met Martins vriend, rijkeluiszoontje Fred (Willer). Het blijft allemaal heel braaf en 's avonds wisselt de gehele familie de ervaringen uit, maar dat gaat niet zomaar. Eigenlijk draait het plot om de overspelige gedachten van Dolly, die de verleiding bijna niet kan weerstaan. Ullrich doet het heel behoorlijk, speelt daarbij de verantwoordelijke moeder en draagt de film. Regisseur Weiss deed het idee op aan de hand van het blijspel van Dodie Smith, die bekend werd toen Disney haar stuk 101 Dalmatians als tekenfilm uitbracht. Het scenario is van Juliane Kay en Jacob Gais. Het camerawerk is van Karl Löb.

Rosen aus dem Süden

1954 | Komedie

Duitsland 1954. Komedie van Franz Antel. Met o.a. Gustav Fröhlich, Karl Schönböck, Susi Nicoletti en Maria Holst.

Een diplomaat en een operazanger worden verliefd op hetzelfde meisje. Dat wordt tenslotte bevredigend opgelost maar de film zelf geeft, op enkele revuescènes na, minder reden tot tevredenheid.

Von Liebe reden wir später

1953 | Komedie, Muziek

Duitsland 1953. Komedie van Karl Anton. Met o.a. Gustav Fröhlich, Maria Holst, Peter Mosbacher, Liselotte Pulver en Willy Fritsch.

Komedie over asielzoekers uit de jaren 1950-60: een buitenlandse vraagt aan een schrijver of hij met haar wil trouwen, omdat ze anders haar werkvergunning kwijtraakt. Het schijnhuwelijk zal maar van korte duur zijn, omdat ze echt wil trouwen met een man die eerst nog moet scheiden. Dat ze tenslotte, na veel verwikkelingen, echt verliefd wordt op de schrijver behoeft geen betoog. Een blijspel van dertien in een dozijn.

Ehe für eine Nacht

1953 | Komedie, Muziek, Familiefilm

Duitsland 1953. Komedie van Victor Tourjansky. Met o.a. Gustav Fröhlich, Adrian Hoven, Hans Leibelt, Hannelore Bollmann en Gunnar Möller.

Huize Hoppe in rep en roer: suikeroom uit Zuid-Amerika komt onverwacht over om zijn drie neefjes en nichtjes te bezoeken. Vader heeft van zijn broer bij het huwelijk van elk van de drie een hoop geld gekregen, maar dat heeft hij zelf gehouden - nog geen van de kinderen is getrouwd. Dus moeten er zo snel mogelijk geschikte huwelijkspartners gevonden worden. Een situatie-komedie met veel geschreeuw en weinig wol.

Haus des Lebens

1952 | Drama

Duitsland 1952. Drama van Karl Hartl. Met o.a. Gustav Fröhlich, Cornell Borchers, Viktor Staal, Curd Jürgens en Edith Mill.

Een slimme dokter weet voor de talrijke klachten van de vrouwen in zijn geboortekliniek altijd raad. In zijn privéleven heeft hij het echter allemaal minder goed voor elkaar. Een verpleegster koestert bewondering voor hem, zonder dat hij het weet, en van de liefde voor de goedmoedige assistent- arts moet hij afzien, wegens tegenwerking... Deze smartlap, die slechts op een tranenvloed van de vrouwelijke kijkers uit is, werd naar een driestuiverroman van Käthe Lambert gemaakt.

Gefährliches Abenteuer

1952 | Mysterie, Drama

Oostenrijk​/​​Verenigde Staten 1952. Mysterie van Emile E. Reinert. Met o.a. Gustav Fröhlich, Cornell Borchers, Francis Lederer, Egon von Jordan en Inge Konradt.

Spannende psychologische suspensefilm over een vrouw, die lijdt onder de ziekelijke jaloezie van haar man. Wanneer haar jeugdvriend uit Amerika opduikt, ziet zij een kans om eindelijk het huwelijk te ontvluchten. Maar hij wordt kort daarna dood aangetroffen... Een zwak draaiboek, dat iets te veel aan het toeval overlaat, maar goede acteurs en dito camerawerk.

Torreani

1951 | Misdaad

Duitsland 1951. Misdaad van Gustav Fröhlich. Met o.a. Gustav Fröhlich, René Deltgen, Inge Landgut, Lisa Stammer en Willy Rose.

Een variet[KA1]e-artiest (Deltgen als Torreani) uit het circus belandt in Zuid-Amerika achter de tralies. Een collega zet zijn nummer voort met succes. Als hij terugkeert blijkt ook een danseres, die hij ooit aan de rand van de afgrond bracht aanwezig te zijn. Bevreesd voor de hernieuwde verleiding van haar dochter schiet haar moeder Deltgen neer. Zijn collega wordt verdacht. Gedateerde, houterige krimi, die enigszins traag verloopt. Scenario van Curt Johannes Braun.

Stips

1951 | Drama

Duitsland 1951. Drama van Carl Froelich. Met o.a. Gustav Fröhlich, Heli Finkenzeller, Eva-Ingeborg Scholz, Ruth Nimbach en Bruno Fritz.

Tijdens een schoolreünie proberen enkele getrouwde dames eindelijk de door hen altijd vereerde leraar te verleiden.

Die Sünderin

1951 | Drama

Duitsland 1951. Drama van Willi Forst. Met o.a. Hildegard Knef, Gustav Fröhlich, Jochen-Wolfgang Meyn, Robert Meyn en Aenne Bruck.

De kansels waren voor protestant en katholiek te klein om tegen deze film te protesteren. Knef speelt een meisje, van wie de vader door de Gestapo wordt meegenomen en dat om te overleven prostituée wordt. Onbegrijpelijk dat de Weense- operettefilmer Forst ook een drama kon maken, zijn eerste naoorlogse film met 'n schitterende rol van Knef. Het gerechtshof te Karlsruhe besloot overigens na aanklachten tegen 'Die Sünderin' dat film een kunstuiting was, zodat het de politie onmogelijk was geworden tegen de vertoningen ervan op te treden.

Dieser Mann gehört mir

1950 | Komedie

Duitsland 1950. Komedie van Met o.a. Winnie Markus, Heidemarie Hatheyer, Gustav Fröhlich, Wilfried Seyferth en Grtel Schörg.

Een rivaliteit tussen twee vrouwen om een man, die met alle middelen uitgevochten wordt. Ook de regisseur strijdt tot iedere prijs om de gunst van het publiek - echter tevergeefs. De komedie is helaas van het allerlaagste niveau.

Diese Nacht vergeß' ich nie

1949 | Muziek, Familiefilm, Komedie

Duitsland 1949. Muziek van Johannes Meyer. Met o.a. Paul Henckels, Gustav Fröhlich, Hardy Krüger, Winnie Markus en Albert Florath.

Drie advocaten, grootvader, vader en zoon strijden om de gunst van een pas gescheiden cliënte. Daaruit ontwikkelt zich de gebruikelijke verwisselingskomedie uit de naoorlogse tijd, met veel muziek en weinig echte humor.

Der Bagnosträfling

1949 | Avonturenfilm, Historische film

Duitsland 1949. Avonturenfilm van Gustav Fröhlich. Met o.a. Paul Dahlke, Richard Häussler, Käthe Dorsch, Winnie Markus en Udo Loeptin.

Historische avonturenfilm over een bankrover (die doodgeschoten zou zijn tijdens zijn uitbraak) en een politiecommissaris, die met elkaar een kat- en muisspelletje spelen na een overval die sterk lijkt op de misdaad waar de mysterieuze rover ooit voor veroordeeld was. Goed spel van Dahlke. Gebaseerd op een klassiek verhaal van Honoré de Balzac. Gesitueerd in Parijs in 1813 ten tijde van Napoleon.

Das verlorene Gesicht

1948 | Drama, Mysterie

Duitsland 1948. Drama van Kurt Hoffmann. Met o.a. Marianne Hoppe, Gustav Fröhlich, Richard Häußler, Paul Dahlke en Hermine Körner.

Psychologisch melodrama gebaseerd op een geval van schizofrenie dat zich in de jaren rond 1925 in Stuttgart voordeed: na een auto-ongeluk verandert een vrouw zowel innerlijk als uiterlijk in een Tibetaanse. Pas na pijnlijke ontwikkelingen en slechts met de liefdevolle hulp van een bevriende arts vindt de vrouw haar echte identiteit terug. Het verschrikkelijke onderwerp en de onoverzichtelijke flashbacks maken van deze naoorlogse film een warrige, ongeloofwaardige chaos.

Neigungsehe

1944 | Komedie

Duitsland 1944. Komedie van Hans-Otto Borgmann. Met o.a. Henny Porten, Käthe Dyckhoff, Grethe Weiser, Gustav Fröhlich en Albert Hehn.

Het vervolg op FAMILIE BUCHHOLZ: nadat Wilhelmine haar dochter Emmi een 'fatsoenlijke' man heeft bezorgd probeert ze nu hetzelfde voor de oudste, Betti, te bereiken, maar die is nota bene verliefd op een kunstschilder.

Familie Buchholz

1944 | Komedie

Duitsland 1944. Komedie van Hans-Otto Borgmann. Met o.a. Henny Porten, Grethe Weiser, Gustav Fröhlich, Elisabeth Flickenschildt en Jakob Tiedtke.

Om haar beide dochters aan een man te helpen stelt Wilhelmine Buchholz, de schrijvende echtgenote van een fabrikant, zelfs de voltooiing van haar roman uit. Het warmbloedige portret van een familie in het Berlijn van 1880. Zie ook: NEIGUNGSEHE.

Tolle Nacht

1943 | Komedie

Duitsland 1943. Komedie van Theo Lingen. Met o.a. Marte Harell, Gustav Fröhlich, Theo Lingen en Marina Ried.

Een zangeres krijgt in haar hotelkamer nachtelijk bezoek van een man in pyjama die de weg is kwijtgeraakt. Daaruit vloeien de nodige complicaties voort. Een verre van origineel gegeven, daarenboven allesbehalve verrassend uitgewerkt. Van Lingen als regisseur zou men iets meer mogen verwachten.

Ihr Privatsekretär

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Karl Friedrich Klein. Met o.a. Maria Andergast, Gustav Fröhlich, Fita Benkhoff, Theo Lingen en Carsta Löck.

Om de juwelen te bemachtigen van de rijke dame Kieperga[KL29] (Benkhoff) doen twee schurken (Lingen en Carl) zich voor als resp. een arts en de uit Mexico teruggekeerde neef van de vrouw. Als de echte neef (Fröhlich), die toevallig opduikt, hier achter komt laat hij zich in dienst nemen als privé- secretaris van zijn tante. Het lukt hem, uiteraard pas na allerlei verwikkelingen, de beide boeven te ontmaskeren. Als beloning krijgt hij de hand van gezelschapsdame Andergast. Een amusant en vlot blijspel met verwisselingen en vergissingen dat ook nu nog niets aan vermakelijkheid heeft ingeboet.

Herz modern möbliert

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Theo Lingen. Met o.a. Hilde Krahl, Gusti Huber, Gustav Fröhlich, Theo Lingen en Kurt Seifert.

Wervelend blijspel met vele verwisselingen en verwikkelingen. Twee jonge paren, Hans en Daisy (Lingen en Huber) plus Thomas en Lore (Fröhlich en Krahl) willen een eigen huishouding voeren en daartoe moet ieder een woning inrichten. De een betrekt een eenvoudige, de ander een luxueuze. Dit vormt de basis waarop de film stoelt. Lingen, die bewezen heeft over regeisseurstalent te beschikken, tracteert de kijker op een aardige avondje amusement, waarbij hij geholpen wordt door een hele schare bekende gezichten.

Renate im Quartett

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Met o.a. Käthe Von Nagy, Gustav Fröhlich, Attila Hörbiger en Johannes Riemann.

Door het uitvallen van de violist komt het optreden van een strijkkwartet in gevaar. Zijn plaats wordt ingenomen door Renate, op wie de drie overige leden prompt verliefd worden. Een fijnzinnige komedie waarin von Nagy, Fröhlich en Hörbiger heel behoedzaam door Verhoeven zijn geregisseerd.

Alles Schwindel

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Bernd Hoffmann. Met o.a. Gustav Fröhlich, Grethe Weiser, Hans Brausewetter en Ursula Herking.

Peter wil met zijn jeugdliefde Julia trouwen. In zijn horoscoop staat dat hij ooit duizend gulden zal stelen. Zijn toekomstige schoonvader vindt dat hij dat eerst maar moet doen! Vrolijke film met een aanstekelijke Fröhlich.

Alarm auf Station III

1939 | Thriller

Duitsland 1939. Thriller van Philipp Lothar Mayring. Met o.a. Gustav Fröhlich, Jutta Freybe, Kirsten Heiberg en Hans Nielsen.

De havenpolitie maakt jacht op een bende alcoholsmokkelaars, waarvan de leider de voorzitter van een vereniging tot bestrijding van het alcoholisme blijkt te zijn! Spannend en sfeervol verfilmd.

Frau Sixta

1938 | Drama

Duitsland 1938. Drama van Gustav Ucicky. Met o.a. Franziska Kinz, Ilse Werner, Gustav Fröhlich, Eduard Köck en Heidemarie Hatheyer.

Film naar de gelijknamige roman van de Zwiterse schrijver van streekromans, Ernst Zahn. De nog altijd attractieve weduwe Sixta (Kinz) woont alleen op een afgelegen boerderij. Haar leven krijgt weer perspectief als cavalerie-officier Markus (Fr[KA3]ohlich) haar pad kruist. Maar als dochter Otti (Werner) op bezoek komt, palmt ze Markus in. Mevrouw Sixta ziet van haar geliefde af ten behoeve van haar dochter. Een knappe heimatfilm in een schitterend landschap. Voor Ilse Werner was het de grote doorbraak, maar Franziska Kinz in de titelrol leverde de beste acteerprestatie.

Es leuchten die Sterne

1938 | Musical

Duitsland 1938. Musical van Hans H. Zerlett. Met o.a. Ernst Fritz Fürbringer, Vera Bergman, Carla Rust, La Jana en Fridtjof Mjoen.

Een film voor La Jana-fans want deze actrice spant de kroon in enkele schitterend uitgevoerde nummers. Het verhaal van het secretaresje dat filmster wil worden is omspoeld door schlagers als 'Das ist Berlin, Berlin', 'Es leuchten die Sterne' en 'Du muszt die Wahrheit recht verstehen'. Meer dan vijftig persoonlijkheden uit de film- en sportwereld hebben korte bijrolletjes of een gastoptreden.

Die kleine und die große Liebe

1938 | Komedie

Duitsland 1938. Komedie van Josef von Báky en Ulrich Bettac. Met o.a. Jenny Jugo, Gustav Fröhlich, Rudi Godden, Walter Lieck en Maria Koppenhöfer.

Erika, stewardess (Jugo) bij Lufthansa, wordt verliefd op Prins Alexander (Fröhlich), die incognito reist. Ze brengt een paar heerlijke weken met hem door aan de Middellandse Zee, tot ze bij toeval ontdekt wie haar geliefde is. Teleurgesteld keert ze zich van hem af. Wanneer de affaire bekend wordt, probeert de koninklijke familie Erika zwart te maken, met als enig resultaat dat Alexander afstand doet van de troon en trouwt met zijn stewardess. Een prachtige film, die de vergelijking met de latere ROMAN HOLIDAY glansrijk kan doorstaan. Jenny Jugo overtuigt ook in serieuze scènes. De gelijkenis met de geschiedenis van de troonsafstand van Engelse koning Edward VIII vanwege zijn geliefde Wallis Simpson, werd de film noodlottig. Na WO II werd de film, onder druk van de Engelsen, verboden door de geallieerden. Nu is hij alweer lange tijd vrijgegeven.

Gabriele eins, zwei, drei

1937 | Komedie

Duitsland 1937. Komedie van Rolf Hansen. Met o.a. Marianne Hoppe, Gustav Fröhlich, Grether Weiser, Will Dohm en Harald Paulsen.

De eerste lange speelfilm van Hansen is een geslaagde komedie vol verwisselingen en misverstanden rond de jonge Gabriele, een meisje van rijke komaf (Hoppe), dat met haar kamenierster Fanny (Weiser) van rol ruilt om eens iets mee te maken. Ze leert een jongeman met de naam Brack (Fr[KA3]ohlich) kennen en gaat van hem houden. Het bevalt Fanny zo goed in haar nieuwe rol, dat zij niet meer naar haar oude leven terug wil en Gabriele slaagt er niet in Brack ervan te overtuigen, wie zij werkelijk is. Wanneer een schurk met de naam Smikry (Paulsen) zijn vriendin Odette (Sais) ertoe overhaalt, zich eveneens voor Gabriele uit te geven, is de verwarring compleet. Aan het slot komt toch nog alles aan het licht. Een opgewekte film vol goede invallen en interessant camerawerk. Marianne Hoppe overtuigt ook in een vrolijke rol als deze. Ook bekend als GABRIELE SUCHT ABENTEUER.

Alarm in Peking

1937 | Avonturenfilm, Oorlogsfilm

Duitsland 1937. Avonturenfilm van Herbert Selpin. Met o.a. Gustav Fröhlich, Leny Marenbach, Bernhard Minetti, Peter Voß en Herbert Hübner.

China, 1900: de Bokseropstand. De Europeanen in Peking's ambassadewijk verdedigen zich net zolang tegen de Chinezen, tot er hulp van buiten komt. De film wil laten zien dat een vastberaden gemeenschap van zeer verschillende mensen, landen en volkeren het kan opnemen tegen iedere tegenstander, al is hij ook wat aantal betreft in de meerderheid. Jammer genoeg wordt er niet ingegaan op de oorzaak van de opstand tegen de koloniale heersers, voor de rest is de film bijzonder waarheidsgetrouw. De strekking is dat landen best kunnen samenwerken, als ze willen. Gek genoeg is de film in Duitsland tot op de dag van vandaag verboden. Het is een spannende avonturen- en oorlogsfilm uit de koloniale tijd, niets meer en niets minder.

Stadt Anatol

1936 | Avonturenfilm

Duitsland 1936. Avonturenfilm van Viktor Tourjansky. Met o.a. Brigitte Horney, Fritz Kampers, Gustav Fröhlich, Aribert Wäscher en Karl Hellmer.

Een avonturier ontdekt olie in het Baltische stadje Anatol, dat door hebzucht tenslotte ondergaat, waarna de avonturier met een nieuwe schat, Horney, nieuwe horizonten opzoekt.

Gleisdreieck

1936 | Thriller

Duitsland 1936. Thriller van Robert A. Stemmle. Met o.a. Gustav Fröhlich, Heli Finkenzeller, Otto Wernicke en Hilde Sessak.

Nadat hij een geraffineerd opgezette diefstal heeft verijdeld weet een stationschef te voorkomen dat de zuster van de dief zich voor de trein werpt, waarna ze samen door het leven gaan. Na een tam begin neemt de spanning gaandeweg toe. Gustav Fröhlich speelt een rol die hem op het lijf is geschreven.

Die Stunde der Versuchung

1936 | Thriller

Duitsland 1936. Thriller van Paul Wegener. Met o.a. Lída Baarová, Gustav Fröhlich, Harald Paulsen en Theodor Loos.

Advocaat Leuttern vindt de poederdoos van zijn vrouw bij het lijk van een vermoorde kennis, MacNorris, waardoor hij haar ervan verdenkt zowel diens geliefde als diens moordenares te zijn geweest. De regie van de befaamde acteur Wegener doet vergeten dat het verhaal niet bijster origineel is en geeft Paulsen de gelegenheid van de rol van MacNorris iets heel moois te maken.

Stradivari

1935 | Drama, Oorlogsfilm

Duitsland 1935. Drama van Géza von Bolváry. Met o.a. Gustav Fröhlich, Sybille Schmitz, Albrecht Schoenhals, Harald Paulsen en Hilde Krüger.

Stradivarius` mooiste viool werd Beatrice genoemd. Het instrument bracht ongeluk aan haar bezitters. Ook de Hongaarse officier der Huzaren Sandor ((Fr[KA3]ohlich) heeft geen geluk met de viool. Het is 1914 en hij moet naar het front, nog voordat hij kan trouwen met zijn Italiaanse geliefde Maria. Zwaar gewond raakt hij in 1918 in Italiaaanse krijgsgevangschap. Daar ziet hij Maria weer, die jarenlang niets van hem gehoord heeft en die zich intussen heeft verloofd. Maar haar verloofde (Schoenhals) staat haar grootmoedig af en zo komt alles toch nog goed. Geen meesterwerk, deze film, al moet worden gezegd dat de strijdende partijen eerlijk uitgebeeld worden. Er is ook een Franse versie van, STRADIVARIUS, met Edwige Feuillère en Pierre Richard Willm in de hoofdrollen.

Oberwachtmeister Schwenke

1935 | Misdaad

Duitsland 1935. Misdaad van Carl Froelich. Met o.a. Gustav Fröhlich, Marianne Hoppe, Emmy Sonnemann, Sybille Schmitz en Claire Fuchs.

De jonge, eerlijke en plichtsgetrouwe politieman Schwenke (Fr[KA3]ohlich) raakt bij een bankier (Steinbeck) thuis, zonder dat hij het weet, verwikkeld in een afpersingszaak, waarbij ook de vrouw van de bankier (Sonnemann) betrokken is. Schwenke wordt op non-actief gesteld tot hij zich, met behulp van Maria (Hoppe), die verliefd op hem is, tenslotte kan rehabiliteren. Een spannende misdaadfilm, die goed in elkaar zit. De oude meester Carl Froelich had dan ook de beschikking over uitstekende acteurs. Prachtig is Sybille Schmitz in de rol van een dienstmeisje, dat later vermoord wordt. We zien de toneel-actrice Emmy Sonnemann in haar laatste filmrol: in hetzelfde jaar trouwde ze met Hermann Göring. Ook bekend als DER VIELGELIEBTE.

Liebesleute

1935 | Drama

Duitsland 1935. Drama van Erich Waschneck. Met o.a. Renate Müller, Gustav Fröhlich, Harry Liedtke en Gina Falckenberg.

De zoon van een grootgrondbezitter moet een rijke vrouw trouwen opdat zijn vader uit de schulden raakt. Hij is echter verliefd geworden op een jonge, uit Canada teruggekeerde arme Duitse boerendochter. Mooie rollen van Renate Müller en Gustav Fröhlich in een aantrekkelijke moderne versie van Goethes Hermann und Dorothea.

Leutnant Bobby, der Teufelskerl

1935 | Romantiek

Oostenrijk 1935. Romantiek van Georg Jacoby. Met o.a. Gustav Fröhlich, Georg Alexander, Fritz Odemar, Rudolf Carl en Lída Baarová.

Een Engelse luitenant raakt in de gunst bij een weduwe die hem voor een staljongen houdt. De film is niet erg origineel en heeft bovendien weinig tempo, maar de typeringen en de dialogen zijn aardig.

Barcarole

1935 | Drama

Duitsland 1935. Drama van Gerhard Lamprecht. Met o.a. Lída Baarová, Gustav Fröhlich, Willy Birgel, Will Dohm en Elsa Wagner.

Tijdens het carnaval in Veneti[KA3]e wedt vrouwengek Colloredo (Fr[KA3]ohlich) met schietkampioen Zubaran (Birgel) dat hij diens vrouw (Baarova) kan verleiden. Als hij faalt mag Zubaran in het dan volgende duel het eerst schieten. Het lukt Colloredo de vrouw te verleiden maar hij wordt écht verliefd op de vrouw. Het wordt voor beiden een verrukkelijke nacht. De volgende ochtend vertelt hij Zubaran echter edelmoedig dat hij de weddenschap heeft verloren. In het duel vindt hij de dood. Dit bombastische verhaal wint aan waarde door de vlotte regie van Lamprechts, het uitstekende spel en de goed getroffen sfeer van Venetië. Lamprecht heeft er ook een Franse versie van gemaakt, BARCAROLLE.

...und es flüstert die Liebe

1935 | Komedie

Oostenrijk 1935. Komedie van Géza von Bolváry. Met o.a. Elma Bulla, Gustav Fröhlich, Blandine Ebinger, Tibor von Halmay en Hedwig Bleibtreu.

Een jonge Hongaarse landjonker (Fr[KA3]ohlich) ontvlucht zijn moeder (Bleibtreu) en het saaie landleven en trekt met zijn beste vriend (Halmay) naar Veneti[KA3]e. Daar maakt hij kennis met Marion, een ongenaakbare advocate (Bulla). Al zijn toenaderingspogingen lopen spaak, totdat hij zijn taktiek wijzigt en zich voordoet als schuchtere intellectueel. Marion ontdooit en reist haar aanbidder na naar Hongarije, waar ze de waarheid ontdekt. Dan moet moeder eraan te pas komen om de twee gelieven weer met elkaar te verzoenen. Een alleraardigste komedie met vele originele ideeën en met een bijzonder goede rol van de Hongaarse actrice Elma Bulla in haar tweede en laatste Duitstalige film. Ook bekend als ES FLŸSTERT DIE LIEBE.

Was Frauen Träumen

1933 | Komedie, Muziek

Duitsland 1933. Komedie van Géza von Bolváry. Met o.a. Gustav Fröhlich, Nora Gregor, Peter Lorre, Otto Wallburg en Kurt Horwitz.

De Robert Stolz-schlagers. `Ja, die Polizei, die hat die sch[KA3]onsten M[KA3]anner` en `Der Weg zu dir ist nie zu weit` geven een allercharmantste aanvulling op de spitse dialogen (Billy Wilders laatste scenario in Duitsland: zijn naam was dan ook al bij de première geschrapt) waarmee Fröhlich zijn liefde betuigt aan kleptomane Gregor.

Sonnenstrahl

1933 | Drama

Oostenrijk 1933. Drama van Paul Fejos. Met o.a. Annabella, Gustav Fröhlich, Paul Otto, Hans Marr en Annie Rosar.

Een werkloze besluit zelfmoord te plegen, maar redt in plaats daarvan een meisje dat hetzelfde van plan is, uit het water. Een niet erg overtuigend drama. Oostenrijkse versie van de Franse film GARDEZ LE SOURIRE.

Gardez le sourire

1933 | Drama

Frankrijk 1933. Drama van Paul Féjos. Met o.a. Annabella, Gustav Fröhlich, Hél[KA2]ne Darly, Marcel Vibert en Robert Ozanne.

Een werkloze, Jean (Fr[KA3]ohlich) besluit zelfmoord te plegen, maar redt in plaats daarvan een meisje, Marie (Annabella) dat hetzelfde van plan is, uit het water. Ze besluiten het samen te proberen, hebben twaalf ambachten en dertien ongelukken, maar trouwen en worden gelukkig als Jean een taxi koopt en daarmee zijn brood verdient. Een weinig overtuigende drama dat door de tijd beslist is ingehaald. Gedraaid in Oostenrijk en de Duitstalige versie heet SONNENSTRAHL met dezelfde twee hoofdrollen, maar verder een afwijkende cast. Het scenario is van Boris Palotal en regisseur Féjos. Camerawerk van Adolf Weith. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de film RAYON DE SOLEIL zou heten.

Die Nacht der grossen Liebe

1933 | Drama

Duitsland 1933. Drama van Géza von Bolváry. Met o.a. Gustav Fröhlich, Jarmila Novotna, Ellen Frank, Christiane Grautoff en Walter Gross.

Een marineofficier wordt verliefd, maar wanneer de dochter van zijn geliefde op hèm verkikkerd raakt verdwijnt hij uit hun beider leven. Von Bolvary weet de ergste sentimentaliteit maar ternauwernood te vermijden, maar de mooie sopraan Jarmila Novotna geeft de muziek van Robert Stolz het volle pond.

Ich will nicht wissen wer du bist

1932 | Komedie, Muziek

Duitsland 1932. Komedie van Géza von Bolváry. Met o.a. Liane Haid, Gustav Fröhlich, Betty Bird, Max Gülstorff en Fritz Odemar.

Een verarmde graaf, die zijn brood als chauffeur verdient, ontmoet een meisje dat niet met een chauffeur maar wel met een verarmde graaf wil trouwen! Een vrolijke filmoperette met alleraardigste liedjes van Robert Stolz en prima rollen van Liane Haid en Gustav Fröhlich.

Ein Mann mit Herz

1932 | Muziek

Duitsland 1932. Muziek van Géza von Bolváry. Met o.a. Gustav Fröhlich, Gina Falckenberg, Erna Fentsch, Hans Schlenck en Beppo Benz.

Een bankbediende wordt verliefd op de dochter van zijn directeur zonder te weten wie zij is. Een goede filmoperette op muziek van Robert Stolz.

Ein Lied, ein Kuss, ein Mädel

1932 | Komedie

Duitsland 1932. Komedie van Géza von Bolváry. Met o.a. Marta Eggerth, Gustav Fröhlich, Fritz Grünbaum, Paul Morgan en Oskar Sima.

Een employé van een platenfirma wordt geacht met de vrouwelijke compagnon te trouwen, maar hij ziet meer in een verkoopstertje in een van de filialen. Van dit niet erg orgineel gegeven is toch nog een amusante film gebrouwen. De muziek van Robert Stolz en het eertijds befaamde orkest van Dajos Béla dragen daar veel toe bij.

Die Verliebte Firma

1932 | Komedie

Duitsland 1932. Komedie van Max Ophüls. Met o.a. Gustav Fröhlich, Anny Ahlers, Lien Deyers, Leonard Steckel en Ernst Verebes.

Het sympathiek, humoristisch en stijlvol debuut van Ophüls over een filmploeg die in z'n geheel verliefd is op een telefoniste, vervolgens een talentloze hoofdrolspeelster ontslaat om van de aanbeden dame een ster te maken. De Nederlandse Deyers is de aanbedene in haar zestiende Duitse film.

Wir schalten um auf Hollywood

1931 | Muziek

Verenigde Staten​/​​Duitsland 1931. Muziek van Frank Reicher. Met o.a. Paul Morgan, Egon von Jordan, Heinrich George, Dita Parlo en Gustav Fröhlich.

In deze film reist de indertijd zeer populaire komiek Paul Morgan naar Hollywood. Een Oostenrijkse acteur (Jordan) die daar kleine rollen speelt, introduceert hem in het filmwereldje. In de studio's ontmoet hij beroemde Amerikaanse sterren, die daar net opnames maken. De film heeft geen verhaal. Hij maakt vooral indruk door de vele beroemde sterren van weleer. Paul Morgan mocht het Derde Rijk niet overleven. Hij stierf in 1938 in het concentratiekamp Buchenwald.

Voruntersuchung

1931 | Misdaad, Drama

Duitsland 1931. Misdaad van Robert Siodmak. Met o.a. Gustav Fröhlich, Albert Bassermann, Hans Brausewetter, Charlotte Ander en Oskar Sima.

Een verfilming van het toneelstuk van de advocaat Max Alsberg over een ten onrechte van moord op een prostituée verdachte jongeman. Een realistische film met effectief werkende sfeer, die door de nazi's verboden werd. Franse versie AUTOUR D'UNE ENQUÊTE werd onder Siodmak's toezicht gefilmd door René Clair's broer Henri Chomette met Jean Perier en Pierre-Richard Willm.

Liebeskommando

1931 | Komedie

Duitsland 1931. Komedie van Géza von Bolváry. Met o.a. Dolly Haas, Gustav Fröhlich, Wilhelm Bendow, Harry Hardt en Mary Losseff.

Volgens de familietraditie moet Francesco Scanagatti soldaat worden maar hij voelt meer voor de muziek. Zijn zuster Antonia wordt in zijn plaats kadet. Dolly Haas is heel leuk in haar travestierol en Robert Stolz componeerde 'Ich möcht einmal wieder verliebt sein'.

Der Unsterbliche Lump

1930 | Muziek

Duitsland 1930. Muziek van Gustav Ucicky. Met o.a. Gustav Fröhlich, Liane Haid, Attila Hörbiger, Hans Adalbert Schlettow en Paul Hörbiger.

Een operette van Felix Doermann en Edmund Eysler over een dorpsonderwijzer die een opera componeert terwijl zijn beminde een rijke boer trouwt.

Brand in der Oper

1930 | Drama

Duitsland 1930. Drama van Carl Froelich. Met o.a. Gustaf Gründgens, Gustav Fröhlich, Marianne Fröhlich, Alexa Engström en Jarmila Novotna.

Theaterdirecteur Gründgens en zijn secretaris zijn verliefd op hetzelfde koormeisje, Alexa, en als er brand uitbreekt in de schouwburg vechten ze erom wie het meisje mag redden. Charmant niemendalletje.

Asphalt

1929 | Drama, Zwijgende film

Duitsland 1929. Drama van Joe May. Met o.a. Gustav Fröhlich, Betty Amann, Albert Steinrück, Else Heller en Hans Adalbert Schlettow.

De jonge agent Holk (Fr[KA3]ohlich) wordt verliefd op een dievegge (Amann). In een gevecht wordt hij gedwongen haar minnaar te doden. Zijn veilige, burgerlijke bestaan lijkt in te storten, maar hun liefde redt echter alles. Melodrama dat vooral boeiend is door zijn dynamische uitbeelding van Berlijn in het begin van de film. Scenario van regisseur May, Hans Szekely en Rolf E. Vanloo. Camerawerk van Günther Rittau. De decors zijn van Erich Kettelhut.

Metropolis

1927 | Sciencefiction, Drama, Zwijgende film

Duitsland 1927. Sciencefiction van Fritz Lang. Met o.a. Gustav Fröhlich, Brigitte Helm, Rudolf Klein-Rogge, Alfred Abel en Fritz Rasp.

In een gigantische ondergrondse fabrieksstad rond het jaar 2000 komen arbeiders in opstand tegen de heersende intellectuele klasse en dreigt de schitterende bovenstad vernietigd te worden. Freder (Fröhlich), de zoon van de grote heerser van Metropolis, weet echter met behulp van de profetes Maria (Helm, in haar eerste rol) een catastrofe te voorkomen. Monumentaal meesterwerk, vol expressionistische, religieuze en sociaal-utopistische ideeën, fraai gestileerd geschoten tegen een achtergrond van buitensporig grote decors. In de jaren tachtig ingekort, ingekleurd en van disco-muziek voorzien, maar vanaf 2010 weer te zien in (bijna) volledig originele staat.