Verenigde Staten 1984. Avonturenfilm van John Hough. Met o.a. Oliver Reed, Fernando Rey, Benedict Taylor, Stephan Chase en Georgia Slowe.

VPRO Cinema

Engeland, 15e eeuw. De strijd tussen de Rode Roos van Lancaster en de Witte Roos van York is op een hoogtepunt. Kasteelheer Reed heerst wreed over zijn landerijen. Wie zijn belastingen niet betaalt wordt afgemaakt. Een geheimzinnige wreker, de Zwarte Pijl genoemd, komt op voor de rechten van het volk. Magere remake van de film uit 1948, met meer aandacht voor de slechteriken Reed en Pleasance. Reeds aangenomen zoon, die kiest voor de Zwarte Pijl, wordt mat gespeeld door Taylor, terwijl Chase in de titelrol helemaal naar de achtergrond wordt geduwd. David Pursall en Peter Welbeck (alias producent Harry Alan Towers) bewerkten de roman van Robert Louis Stevenson tot een derderangs stripverhaal met weinig opwindende momenten. In Spanje gefilmd door John Cabrera. In de V.S. uitgebracht als tv- film.

credits

Regie:
John Hough
Cast:
Oliver Reed, Fernando Rey, Benedict Taylor, Stephan Chase, Georgia Slowe, Donald Pleasence, Roy Boyd, Aldo Sanbrell, Carol Gotell, Frank Brana, Robert Russell, Ralph Brown
Scenario:
Peter Welbeck, David Pursall
Camera:
John Cabrera
Muziek:
Stanley Myers
Jaar:
1984
Alt. titels:
Flecha negra, Black Arrow - Im Wappen der Rose, Im Wappen der Rose
Genres:
Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Black Arrow (1984) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken