Cold Sassy Tree

1989, Joan Tewkesbury, 120 minuten

Verenigde Staten 1989. Romantiek van Joan Tewkesbury. Met o.a. Faye Dunaway, Richard Widmark, Neil Patrick Harris, Francis Fisher en Lee Garlington.

VPRO Cinema

Een zuidelijk, slaperig stadje in Georgia rond 1900. De alom heersende rust raakt ernstig verstoord als de vrijgevochten Dunaway (uit het verdervelijke Noorden) haar huwelijk aankondigt met de veel oudere Widmark, eigenaar van de plaatselijke winkel van sinkel. Hij was nog maar net drie weken tevoren weduwnaar geworden. Traag, sfeervol melodrama dat het voortkabbelende leven illustreert in een provinciegat waar de tijd lijkt stil te staan tot een onvewachte gebeurtenis de gemoederen in rep en roer brengt. Dunaway en Widmark spelen de sterretjes van de hemel en dat maakt het de moeite waard om naar de film te gaan kijken. Het scenario werd geschreven door Tewkesbury naar een bewerking door Karen Croner van de roman van Olive Ann Burns. Dunaway was tevens co-producente. Prachtige, nostalgisch-ogende fotografie van Michael Watkins.

credits

Regie:
Joan Tewkesbury
Cast:
Faye Dunaway, Richard Widmark, Neil Patrick Harris, Francis Fisher, Lee Garlington, John Garlington, John Jackson, Jay O. Sanders, Frances Fisher
Scenario:
Tewkesbury
Muziek:
Brad Fiedel
Jaar:
1989
Alt. titels:
Destinée de Mademoiselle Simpson, La
Genres:
Romantiek, Drama
Trefwoorden:
Americana, Romantisch drama, Soap opera
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Cold Sassy Tree (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer