Verenigd Koninkrijk/Italië/Verenigde Staten 1990. Drama van Paul Schrader. Met o.a. Christopher Walken, Rupert Everett, Natasha Richardson, Helen Mirren en Manfredi Aliquo.

VPRO Cinema

Een oppervlakkig psychologisch melodrama over een ongetrouwd Engels stel (Richardson en Everett), die besloten hebben, gescheiden van elkaar te leven. Terwijl zij hun verwijdering proberen te overbruggen, komen ze in aanraking met het onverwachte in de vorm van de Italiaanse diplomatenzoon Walken, die zelf getrouwd is met de dochter van een Canadese diplomaat. Een film waarin eigenlijk niets gebeurt, behalve een hoop emotioneel gedoe. Noch de fraaie plaatjes van Venetië, noch de mooie welvingen van Richardsons naakte lichaam brengen enige beroering teweeg bij de toeschouwer. Deze ongeïnspireerde film is gebaseerd op de roman van Ian McEwan en het scenario was van niemand minder dan Harold Pinter. Het camerawerk is van Dante Spinotti.

credits

Regie:
Paul Schrader
Cast:
Christopher Walken, Rupert Everett, Natasha Richardson, Helen Mirren, Manfredi Aliquo, Giancarlo Previate, Antonio Serrano, Mario Cotone
Scenario:
Harold Pinter
Productie:
Angelo Rizzoli, Linda Reisman, John Thompson, Mario Cotone
Camera:
Dante Spinotti
Muziek:
Angelo Badalamenti
Montage:
Bill Pankow
Jaar:
1990
Alt. titels:
Comfort of Strangers, The, Cortesie per gli ospiti
Genres:
Drama, Erotiek, Thriller
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Seksfilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Italië, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Comfort of Strangers (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken