Verenigde Staten 1979. Komedie van Robert Moore. Met o.a. James Caan, Marsha Mason, Valerie Harper, Joseph Bologna en Alan Fudge.

VPRO Cinema

Caan is twaalf jaar gelukkig getrouwd wnneer zijn vrouw sterft, een verlies dat hij niet kan verwerken. Dan slaagt zijn broer erin hem te koppelen aan de pas gescheiden actrice Mason. Ze besluiten te trouwen, maar Caan komt niet los van de herinnering aan zijn eerste vrouw, wat leidt tot heel wat emotionele uitbarstingen. Typisch Neil Simon-scenario, met veel gepraat en een aantal plezierige momenten. Maar de film duurt veel te lang, en het is niet steeds duidelijk of hij nu komisch of dramatisch is bedoeld. Caan speelt zijn rol uitstekend, en hij wordt geflankeerd door de echte Mrs. Simon. Charmant maar niet helemaal overtuigend, vooral door het kunstmatige karakter van de dialogen. Voor de fotografie tekenden David M. Walsh en Richard Kratina. Marvin Hamlisch componeerde een luchtige score.

credits

Regie:
Robert Moore
Cast:
James Caan, Marsha Mason, Valerie Harper, Joseph Bologna, Alan Fudge, Judy Farrell, Debra Mooney, Ray Young, George Rondo
Camera:
David M. Walsh
Muziek:
Marvin Hamlisch
Jaar:
1979
Genres:
Komedie, Biografie
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Chapter Two (1979) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken