Frankrijk/Verenigde Staten 1981. Biografie van George Kaczender. Met o.a. Marie-France Pisier, Timothy Dalton, Rutger Hauer, Karen Black en Brigitte Fossey.

VPRO Cinema

Achtergelaten in een weeshuis, wordt Gabrielle Chanel (Pisier) op achttien-jarige leeftijd door haar tante opgenomen. In een boutiek ontmoet ze Hauer, die haar introduceert in de wereld, maar het is haar ontmoeting met Dalton die haar leven zal veranderen. Ze stort zich op de modewereld en binnen de kortste keren is de naam Coco Chanel een begrip. Het scenario van Julian More, gebaseerd op de roman van Claude Delay, beperkt zich tot het begin van de carrière van Chanel. Het geeft een goed beeld van de modewereld rond de jaren 1920, maar werd teveel opgebouwd met oubollige clichées. Vertolking is theatraal, de camera van Ricardo Aronovich veel te statisch. Het modehuis Chanel distantiëerde zich van de film.

credits

Regie:
George Kaczender
Cast:
Marie-France Pisier, Timothy Dalton, Rutger Hauer, Karen Black, Brigitte Fossey, Brenda Vaccaro, Alexandra Stewart, Hélène Vallier
Scenario:
Julian More
Camera:
Ricardo Aronovich
Muziek:
Jean Musy
Jaar:
1981
Genres:
Biografie, Romantiek
Trefwoorden:
Romantisch drama
Landen:
Frankrijk, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Chanel Solitaire (1981) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken