Verenigde Staten 1947. Komedie van Chester Erskine. Met o.a. Claudette Colbert, Fred MacMurray, Marjorie Main, Louise Allbritton en Percy Kilbride.

VPRO Cinema

Colbert en MacMurray verhuizen van de stad naar een boerderij. Colbert heeft het daar niet gemakkelijk en sukkelt van de ene onzinnige situatie in de andere. Aan de buren, Pa en Ma Kettle, heeft ze ook al weinig steun. Zalige screwball-comedy, die voortraast als een wervelwind en ook voor een modern publiek nog leuk is. Het scenario van Erskine en Fred Finkelhoffe, gebaseerd op de roman van Betty MacDonald, is een juweeltje. Pa en Ma Kettle (Main en Killbride) werden later zeer populair in een reeks onafhankelijke films. Camera was in handen van Milton Krasner. In 1951 werd een tv-serie geproduceerd, met Patricia Kirkland en Frank Craven in de rollen van Colbert en MacMurray. Doris Rich en Frank Twedell waren de Kettles. Voor haar prestatie kreeg Main een Oscarnominatie.

credits

Regie:
Chester Erskine
Cast:
Claudette Colbert, Fred MacMurray, Marjorie Main, Louise Allbritton, Percy Kilbride, Richard Long, Donald MacBride, Samuel S. Hinds
Muziek:
Frank Skinner
Jaar:
1947
Alt. titels:
Egg and I, The
Genres:
Komedie, Drama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Egg and I (1947) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken