El Dorado

1921, Marcel L'Herbier, 120 minuten

Frankrijk 1921. Drama van Marcel L'Herbier. Met o.a. Eve Francis, Marcelle Pradot, Philippe Hériat, Jaque Catelain en Claire Prélia.

VPRO Cinema

L'Herbier noemt dit verhaal over de danseres Sibilla die zich opoffert om haar kind te redden, een melodrama. De film moet het minder hebben van het onderwerp dan van de persoonlijke, ontroerende manier van vertellen. Bovendien zijn de beelden opvallend beweeglijk, zijn er vondsten die ons vandaag de dag nog doen opkijken en is in scènes gesneden met eenzelfde vrijheid in tijd en ruimte die we later bij Antonioni aantreffen. Scenario van de regisseur en Dimitri Dragomir. Camerawerk van Georges Lucas en Georges Specht. In 1995 restaureerde de archiefafdeling van het CNC te Parijs de film en in dat jaar werd de rolprent met de hulp het Musée d'Orsay voorzien van een soundtrack met de oorspronkelijke muziek van Marius- François Gaillard; verzekeringsmaatschappij GAN en de onderneming Sacem zorgden voor de financiering. De muziek werd uitgevoerd door het Orchestre national d'Île de France onderleiding van Pascal Rophé.

credits

Regie:
Marcel L'Herbier
Cast:
Eve Francis, Marcelle Pradot, Philippe Hériat, Jaque Catelain, Claire Prélia, Paulais, Edith Réal, Saint-Ober, Bérangère
Scenario:
Marcel L'Herbier
Camera:
Georges Lucas
Muziek:
Marius-François Gaillard
Jaar:
1921
Alt. titels:
Dorado, El
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

El Dorado (1921) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer