Die Kaiserin von China

1953, Steve Szekely, 81 minuten

Duitsland 1953. Komedie van Steve Szekely en Steve Sekely. Met o.a. Grethe Weiser, Nadja Tiller, Kurt Vespermann, Ernst Waldow en Erich Fiedler.

VPRO Cinema

Weiser (1903-1970) speelt in een glansrol Tante Clementine, een dodelijk vermoeiend mens met een scherpe tong, die van de vroege morgen tot de late avond haar mond niet kan houden, en voor wie iedereen op de vlucht slaat als ze eraan komt. Ze heeft aangekondigd te komen logeren bij haar broer, een zenuwarts die zich van het nieuws alleen al in zijn eigen kliniek onder behandeling moet laten stellen. Zijn dochter (de charmante Tiller) heeft een lumineus idee: ze kent een werkeloze toneelgroep, die onder leiding van Vespermann het huishouden op stelten moet zetten, en ervoor moet zorgen dat Tante Clementine er gek van wordt. Een klucht met revue- en toneelelementen die nog altijd een giller is en goed afloopt.

credits

Regie:
Steve Szekely, Steve Sekely
Cast:
Grethe Weiser, Nadja Tiller, Kurt Vespermann, Ernst Waldow, Erich Fiedler, Ruth Stephan, Joachim Brennecke, Edith Schollwer, Hans Zesch-Ballot, Rolf Weih
Jaar:
1953
Alt. titels:
Kaiserin von China, Die
Genres:
Komedie
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Die Kaiserin von China (1953) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer