Ido Zero Daisakusen

1970, Inoshiro Honda, 99 minuten

Japan 1970. Sciencefiction van Inoshiro Honda en Ishiro Honda. Met o.a. Joseph Cotten, Cesar Romero, Richard Jaeckel, Patricia Medina en Linda Haynes.

VPRO Cinema

Een groep wetenschappers, gerecruteerd uit de meest verschillende landen, heeft zich teruggetrokken in een geheime stad op de bodem van de oceaan waar ze hun kennis ten dienste stellen van de mensheid en de vrede. Drie onderwater-onderzoekers worden van de dood gered en ge[KA3]introduceerd in deze verbluffende wereld, die echter bedreigd wordt door de legers van de boosaardige Malic (Romero). Minder gigantische monsters dan we gewend zijn in de films van Honda, maar een boeiend SF-avontuur dat een adembenemend duel tussen goed en kwaad toont op een niveau dat zowel voor kinderen als volwassenen aantrekkelijk is. Goede speciale effecten van de Japanse grootmeester Eiji Tsuburaya. Ted Sherdeman schreef het scenario, dat ingeblikt werd door Taiichi Kankura. Gedraaid in Tohoscope.

credits

Regie:
Inoshiro Honda, Ishiro Honda
Cast:
Joseph Cotten, Cesar Romero, Richard Jaeckel, Patricia Medina, Linda Haynes, Akira Takarada, Masumi Okada, Mari Nakayama
Scenario:
Ted Sherdeman
Muziek:
Akira Ifukube
Jaar:
1970
Alt. titels:
Latitudo Zero, Latitude Zero
Genres:
Sciencefiction
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Japan


op televisie
0 uitzendingen

Ido Zero Daisakusen (1970) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer