I'll Cry Tomorrow

1955, Daniel Mann, 117 minuten

Verenigde Staten 1955. Biografie van Daniel Mann. Met o.a. Susan Hayward, Richard Conte, Jo Van Fleet, Ray Danton en Eddie Albert.

VPRO Cinema

Op haar achttiende is Lilian Roth (Hayward) reeds een gevierde vedette, ook al kan ze de stress die dit meebrengt amper aan. Ze staat op het punt te trouwen met Dalton, wanneer ze op harteloze wijze te weten komt dat deze stierf aan een kwaadaardige tumor. Er knakt iets in haar en ze grijpt naar de fles. Haar verslaving is vernietigend voor haar carrière. Bewogen psychologisch drama dat de toeschouwer een brok in de keel bezorgt. Hayward portretteerd de vedette op onvergetelijk indringende wijze. Het scenario van Helen Deutsch en Jay Richard Kennedy is gebaseerd op de autobiografie die Roth schreef, samen met Mike Connolly en Gerold Frank. Prachtige fotografie van Arthur E. Arling. Helen Rose won een Oscar voor haar kostuum- ontwerpen. Wordt ook vertoond in een ingekleurde versie.

credits

Regie:
Daniel Mann
Cast:
Susan Hayward, Richard Conte, Jo Van Fleet, Ray Danton, Eddie Albert, Margo, Don Taylor, Don Barry, Carole Ann Campbell, Virginia Gregg, Peter Leeds, Tol Avery, Burt McGuire
Muziek:
Alex North
Jaar:
1955
Alt. titels:
Und morgen werde ich weinen
Genres:
Biografie, Drama
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

I'll Cry Tomorrow (1955) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer